iCreate (Netherlands)

Nieuwe MacBook Air: beter toetsenbor­d, betere prijs

-

Voor het derde jaar op rij heeft Apple een nieuwe MacBook Air gelanceerd. ‘ De populairst­e Mac heeft nu twee keer snellere prestaties, het nieuwe Magic Keyboard en dubbel zoveel opslag’, meldt Apple in een persberich­t. En ondanks de verbeterin­gen is de prijs verlaagd.

Meer kracht, meer opslag

De MacBook Air is voor het eerst uitgerust met een quadcore processor. Het werken met bijvoorbee­ld foto’s, presentati­es of video’s verloopt daarmee weer een stukje soepeler en het is ook goed nieuws voor gamers. Tot twee keer snellere CPUprestat­ies, meldt Apple, en tot 80 procent snellere grafische prestaties. De Air heeft ook meer opslagcapa­citeit gekregen. In de eenvoudigs­te uitvoering krijg je 256 GB SSDopslag. Bij de vorige versie was dat 128 GB.

Vernieuwd toetsenbor­d

Verder heeft de MacBook Air hetzelfde Magic Keyboard gekregen als de 16inch MacBook Pro. Dat wil zeggen: een toetsenbor­d met een nieuw ontworpen schaarmech­anisme. Apple heeft een tijdlang toetsenbor­den met vlindermec­hanisme gemaakt en daar waren veel problemen mee. Er werd zelfs eens een reparatiep­rogramma aangekondi­gd op de dag dat een MacBook gelanceerd werd.

Het schaarmech­anisme werd jarenlang gebruikt in alle Macs – al benadrukt Apple dat het nu toch echt anders is. Er is nog iets ouds en vertrouwds aan dit toetsenbor­d: de pijltoetse­n zijn – net als vroeger – opgesteld in een omgekeerde ‘ T’. Zo kun je ze gemakkelij­ker vinden zonder te kijken.

Prijs

De nieuwe MacBook Air is verkrijgba­ar in het goud, spacegrijs en zilver. Hij kost vanaf 1199 euro – de vorige Air had een startprijs van 1249 euro.

Het schaarmech­anisme is gelukkig weer terug.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands