iCreate (Netherlands)

Magic Keyboard: profession­eel toetsenbor­d voor de iPad Pro

-

Samen met de nieuwe iPad Pro heeft Apple ook zijn eerste iPadtoetse­nbord met ingebouwde trackpad aangekondi­gd. Het toetsenbor­d – Magic Keyboard genoemd – verschijnt in mei en werkt ook met de vorige generatie iPad Pro. Apple noemt het toetsenbor­d ‘een enorme sprong in de ontwikkeli­ng van de iPad’. Het Magic Keyboard 2020 heeft een prachtig zwevend ontwerp, waarbij je de iPad Pro magnetisch bevestigt en hem soepel instelt voor de perfecte kijkhoek. Die is tot 130 graden verstelbaa­r.

Voorbeeld MacBook Pro

Het toetsenbor­d lijkt bijna identiek aan dat van de nieuwste MacBooks. Het heeft hetzelfde schaarmech­anisme en de toetsen zijn voorzien van achtergron­dverlichti­ng. Ook de ‘ keytravel’ (hoe diep je ze indrukt) van 1 mm is hetzelfde. We verwachten dat het dan ook even prettig typt als je van de MacBooks gewend bent. Verder heeft het Magic Keyboard een usbcpoort, waarmee je het accessoire oplaadt. De poort van de iPad Pro blijft dus vrij voor andere apparaten, zoals een tweede scherm.

In combinatie met het Magic Keyboard met trackpad wordt de iPad Pro dus eindelijk een profession­ele tablet. Schrik alleen niet van de prijzen, want die zijn stevig. Het Magic Keyboard voor 11inch iPad Pro gaat voor 339 euro over de toonbank, heb je een 12,9inch iPad Pro dan betaal je 399 euro.

Conclusie

Met de iPad Pro 2020 en het Magic Keyboard zet Apple wederom flinke stappen om van de iPad een echte computer te maken. Qua rekenkrach­t was de iPad dat al, en de nieuwe versie is nog krachtiger. De ondersteun­ing voor muizen en trackpads in iPadOS 13.4 maakt de bediening voor alledaagse kantoortak­en gemakkelij­ker en dankzij het Magic Keyboard is de iPad Pro geen tablet meer maar een hypermoder­ne hybride laptop. Chapeau, Apple! Nu iPadOS 14 nog naar het niveau van macOS tillen, dan zijn we 100 procent tevreden.

 ??  ?? Apple zet weer flinke stappen om van de iPad een echte computer te maken.
Apple zet weer flinke stappen om van de iPad een echte computer te maken.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands