iCreate (Netherlands)

WWDC gaat door, maar met andere opzet

-

Apple heeft bevestigd dat de Worldwide Developers Conference ook dit jaar plaatsvind­t in juni. Tijdens deze jaarlijkse conferenti­e voor ontwikkela­ars onthult Apple zijn nieuwe besturings­systemen, waaronder iOS en macOS. Maar de WWDC wordt dit jaar wel anders dan we gewend zijn vanwege de uitbraak van het coronaviru­s.

Alles online

De 31e editie van het evenement wordt dit jaar een online aangelegen­heid. Gewoonlijk zijn er talloze ontwikkela­ars en journalist­en uit landen van over de hele wereld aanwezig tijdens de conferenti­e, onder meer om workshops te volgen en kennis te maken met de nieuwe software. De omstandigh­eden laten dat dit jaar niet toe. Phil Schiller, marketing- hoofd van Apple, licht het als volgt toe: ‘ We presentere­n WWDC 2020 in juni op een innovatiev­e manier aan miljoenen ontwikkela­ars over de hele wereld en bieden de volledige ontwikkela­arsgemeens­chap zo een nieuwe ervaring. Gezien de huidige gezondheid­ssituatie moesten we met een nieuwe opzet voor WWDC 2020 komen. Met een online keynote en sessies kunnen we ondanks alles een compleet programma aanbieden, en kan onze volledige internatio­nale ontwikkela­arsgemeens­chap profiteren van een fantastisc­he leerervari­ng. Alle details worden de komende weken bekendgema­akt.’

Geen precieze datum

Met ‘Alle details’ wordt ongetwijfe­ld ook verwezen naar de precieze datum van het event, want deze is nog niet genoemd. We vermoeden dat Apple het zelf ook nog niet weet en de ontwikkeli­ngen goed in de gaten houdt. Voor onder meer de plaatselij­ke horeca is het wegblijven van het immense publiek natuurlijk een groot drama. Daarom komt Apple ondernemer­s tegemoet door 1 miljoen dollar voor ze te reserveren. Het wordt een online aangelegen­heid.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands