iCreate (Netherlands)

Amsterdam in 3D op Apple Kaarten

-

In Apple’s navigatie-app Kaarten kun je sommige steden en gebieden in 3D bekijken op de iPhone, iPad en Mac. Recent is Amsterdam toegevoegd. Woon je in de buurt van Amsterdam? Grote kans dat je ook jouw huis kunt spotten, want ook omliggende dorpen en stadjes zijn op deze manier in kaart gebracht.

Apple introducee­rde de 3D-functie in Kaarten al in 2012. Dankzij deze functie worden steden compleet driedimens­ionaal weergegeve­n en kun je de straten, parkjes en gebouwen tot in detail bewonderen. Amsterdam is overigens niet de eerste Nederlands­e stad die in 3D in Apple Kaarten staat. Utrecht, Eindhoven en Rotterdam werden eerder al op deze manier in beeld gebracht. Bij deze steden is bovendien ook de functie Flyover beschikbaa­r: daarbij vlieg je als het ware met een drone over het gebied voor een toeristisc­he rondleidin­g.

En zo werkt het

Om de 3D-beelden van Amsterdam te zien, doe je op de Mac het volgende: Open de app Kaarten en zoek Amsterdam op. Kies rechtsbove­n voor de weergave ‘ Satelliet’. Klik rechtsonde­r op 3D. Ook op de iPhone en iPad is de stad in 3D te bewonderen. Zoek Amsterdam op in Kaarten en tik rechtsbove­n op de i. Tik op de i. Tik op ‘ Satelliet’ en ‘Gereed’. Tik op 3D.

Er zitten meer verbeterin­gen aan te komen voor Apple Kaarten in Nederland en België. In juni reden er auto’s van Apple rond om opnames te maken voor weer een nieuwe functie van Kaarten: Kijk rond. Dit is Apple’s antwoord op Google Street View, waarmee je als het ware virtueel door straten kunt struinen. Handig als je een afspraak hebt en vooraf de boel al een beetje wilt verkennen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands