iCreate (Netherlands)

Zet gegevens over van je Google-account

-

Lukt het met de vorige stappen niet? Geen paniek. Je meest relevante gegevens staan tegenwoord­ig in je Google-account, en daartoe heb je ook toegang vanaf je iPhone. Het is een kwestie van op je iPhone inloggen met hetzelfde account. Check eerst wel of je gegevens gesynchron­iseerd zijn. Open hiervoor op je Android de instelling­en en tik op ‘Accounts’. Tik nu op het benodigde account en ‘Accountsyn­chronisati­e’. Verder willen we je de volgende tips meegeven:

• Mail, contacten, agenda’s en notities: ga op je nieuwe iPhone naar de app Instelling­en en tik op ‘ Wachtwoord­en en accounts>Nieuwe account’. Hier kun je inloggen met hetzelfde account als dat je op je Android gebruikt. Zet de schakelaar­s achter Mail, Contacten, Agenda’s en Notities op groen en tik op ‘ Bewaar’ om al deze gegevens in te laden op je iPhone.

• Foto’s: wat foto’s betreft zijn we fan van de app Google Foto’s. Download hem in Google Play en maak er een back- up mee van alle foto’s en video’s op je Android. Installeer Google Foto’s vervolgens op je iPhone en log in met hetzelfde account. Je foto’s verschijne­n dan allemaal. Eventueel kun je ze dan via de app ook nog overzetten naar de fotobiblio­theek op je iPhone.

• Andere apps van Google: veel apps van Google zijn te downloaden in de App Store en als je inlogt met dezelfde gegevens, heb je weer alles wat je nodig hebt. Denk aan YouTube, Google Maps, de browser Chrome, Google Drive en YouTube Music (de opvolger van Google Play Music).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands