iCreate (Netherlands)

Noem het beestje b z n naam

- Brand Manager iCreate slamers@fnl.nl

Met ongeveer een maand vertraging hee Apple de nieuwe iPhone 12 gelanceerd. De line- up van Apple’s telefoon is dit jaar groter dan ooit. Van de iPhone 12 z n er maar liefst vier versies – voor ieder wat wils. Opvallend vind ik hoe Apple erin slaagt om al z n telefoons een duidel ke naam te geven. Dat begint b het getal achter ‘ iPhone’. Een nieuwe iPhone is alt d beter en sneller dan z n voorganger, dus hoe hoger het getal, des te beter. De iPhone 12, zonder extra naamaandui­dingen, is de standaardv­ersie van dit jaar. De duurdere versie met alle technische snu es heet 12 Pro. Wil je daar ook nog het grootste display b , dan kies je voor de 12 Pro Max. En sinds dit jaar is er voor lie ebbers van kleine telefoons ook nog de 12 mini. Voor de pr sbewuste kopers hee Apple nog de iPhone SE in de aanbieding – recente hardware in een oud jasje. Geniaal hoe Apple het voor iedereen in één oogopslag duidel k maakt voor welke telefoon ze moeten gaan. Wie een nog duidel ker advies wil, verw s ik graag door naar onze grote feature over de iPhone 12 op pagina 20.

Ik zou graag willen dat Apple zo’n duidel ke naamgeving ook voor z n andere producten zou hanteren. Want hoe goed Apple de naamgeving voor de iPhone voor elkaar hee , b de Watch, iPad en Mac slaat het bedr f de plank mis. De Apple Watch SE is b voorbeeld niet een Watch met een oud design en de nieuwste hardware, maar een willekeuri­g mengelmoes­je uit oude en nieuwe onderdelen. De nieuwe iPad Air is in bepaalde opzichten beter dan de iPad Pro van begin dit jaar, maar 200 euro goedkoper. Weet iemand nog waar de iPad mini in het r tje tablets hoort? B de MacBooks is een ‘Air’ tegenwoord­ig het instapmode­l, terw l het vroeger juist de b zonder lichte en compacte laptop was. En de nieuwste iMac 27-inch is dan weer beter dan een iMac Pro ...

Volg j het nog? Door deze willekeuri­ge naamgeving wordt het steeds moeil ker om producten met elkaar te vergel ken. Gelukkig heb je daar ons voor, want w zullen in onze koopadviez­en alt d duidel k bl ven maken voor wie welk product is bedoeld.

Apple’s iPhone-namen zijn even eenvoudig als geniaal.

 ??  ?? Alt d op de hoogte z n? Volg dan iCreate magazine op onze social kanalen.
Alt d op de hoogte z n? Volg dan iCreate magazine op onze social kanalen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands