iCreate (Netherlands)

ICreate Q&A

Leer iedere Q& A weer een beetje meer. Dit zijn de handigste tips!

- De volgende iCreate Q& A: vr dag 20 november, 08.00 tot 16.00 uur op www.icreatemag­azine.nl.

Q: Goedemorge­n, Ik heb een 21,5-inch iMac van 2017. Deze draait op macOS 10.15.7, maar de CPU slaat op hol door accountsd (zie ik in activiteit­enweergave). Mail, Outlook en Sleutelhan­ger z n allemaal uitgeschak­eld, maar dit bl zich voordoen. Wat kan ik doen zodat m n iMac weer vlotjes draait?

A: De update naar macOS 10.15.7 l kt de boosdoener te z n. Sinds deze update regent het klachten over dit onderwerp. Uitloggen van iCloud en daarna opnieuw weer inloggen, l kt voor veel mensen de oplossing te vormen. Hopel k is er inmiddels een nieuwe update!

Q: Via Schermbeve­iliging komen m n foto’s om de v f minuten op het beeldscher­m voorb , waar kan ik een getoonde foto vinden?

A: B het instellen van de schermbeve­iliging (via Systeemvoo­rkeuren>Bureaublad en schermbeve­iliging>schermbeve­iliging) heb je zelf de bron van de foto’s gekozen: je fotobiblio­theek of een specifieke map. De standaard foto’s van Apple vind je via ‘ Macintosh HD> Bibliothee­k>Desktop Pictures’.

Q: Enige t d geleden verw derde ik het Windows- pakket dat op m n iMac stond. ( Word, Excel, enz.) Toch ontvang ik nog regelmatig meldingen dat er updates beschikbaa­r z n. Hoe kan ik deze meldingen uitschakel­en?

A: Heb je de app Microso AutoUpdate nog op je iMac staan? Dan zou ik die ook verw deren. En anders zou ik even in Spotlight (Cmd+F) zoeken naar ‘ Microso ’ om te zien wat het is. Meldingen van programma’s kun je sowieso uitschakel­en via ‘ Systeemvoo­rkeuren> Berichtgev­ing’.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands