iCreate (Netherlands)

Creëer je eigen widgets

Wat is er nog leuker dan het personalis­eren van je thuisscher­m met widgets? Nou: je eigen widgets maken, natuurlijk!

-

Dankz iOS 14 kun je de thuisscher­men van je iPhone personalis­eren met zelfgekoze­n widgets. Je plaatst de kleine, middelgrot­e of grote blokjes kriskras door je apps, precies op de plek waar j ze nodig hebt. Sindsdien ziet geen iPhone-scherm er nog hetzelfde uit. Apple hee veel van z n apps een widget gegeven en beetje b beetje worden ook steeds meer apps van andere app-makers voorzien van een widget.

Wikipedia, Carrot Weather en IMDb waren daar al vr snel mee en nog vele apps zullen volgen.

Een van de apps die in de week na de iOS 14- release compleet viral ging, is Widgetsmit­h. De naam gee het al een beetje weg: met deze app kun je zelf widgets maken – natuurl k wel op basis van bepaalde sjablonen. Dat bracht een explosie aan creativite­it teweeg: op Twi er draaide de hashtag #iOS14Homes­creen overuren.

Echt functionee­l z n de widgets verder niet. Als je b voorbeeld een foto-widget maakt en daarop tikt, open je daarmee niet de Foto’s-app – iets wat Apple’s eigen Foto’s-app wel doet. Waarom je deze app toch wilt hebben? Download de gratis app snel in de App Store en dan laten we het je zien. We gaan aan de slag met de fotowidget en de kalenderwi­dget: daarmee leer je de basis van Widgetsmit­h en kun je de rest zelf uitvogelen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands