iCreate (Netherlands)

Zet je favoriete foto op het thuisscher­m

Apple’s widget bepaalt welke foto’s er getoond worden. Liever zelf kiezen!? Met Widgetsmit­h zet je je favo foto in de spotlights.

-

1 Grote widget

Open de app Widgetsmit­h. W gaan een zo groot mogel ke widget maken en tikken daarom op ‘Add large widget’. Maar je kunt natuurl k ook voor een ander formaat kiezen.

2 Geef zelf een naam

Er wordt nu een widget aangemaakt met een naam als ‘ Large #1’. Tik op deze widget en h komt groot in beeld. Tik bovenin op de naam van de widget om hem te hernoemen.

3 Verander in foto

Tik nu op de ‘ Default widget’: nu is dat nog een kalendertj­e. Je kr gt een overzicht met veel opties. Ga onder ‘Custom’ op zoek naar ‘ Photo’ en tik hierop – dit wordt blauw omrand.

4 Kies je favo foto

Tik op Selected Photo onderaan in het scherm. Via ‘Choose Photo’ beland je in je fotobiblio­theek. Ga op zoek naar je favo foto en tik hierop. In het overzichts­scherm zie je een voorverton­ing.

5 Je eigen fotowidget

Tik linksboven op de naam van je foto en je keert terug in het overzichts­scherm. Tik nu rechtsbove­n op ‘ Save’ en je fotowidget is opgeslagen. Nu hoeven we hem alleen nog toe te voegen!

6 Widget toevoegen

Verlaat de app en houd je vinger wat langer op een thuisscher­m, tot de icoontjes gaan wiebelen. Tik nu op het plusje linksboven en tik in de alfabetisc­h geordende l st op Widgetsmit­h.

7 Grote widget

Omdat we net een grote widget hebben gemaakt, vegen we naar de ‘ Large’ widget rechts. Tik op de knop ‘ Voeg widget toe’ en sleep het grote gr ze widgetvlak naar de gewenste plek.

8 Widget w zigen

Tik op ‘Gereed’ zodat de apps stoppen met wiebelen. Houd je vinger nu wat langer op de Widgetsmit­h- widget en tik op ‘ W zig widget’. Selecteer nu de foto die je zojuist hebt aangemaakt.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands