iCreate (Netherlands)

Gezichtshe­rkenning voor HomeKit-camera’s

-

Is er een onbekend iemand gesignalee­rd? Je kr gt meteen een melding.

Beveiligin­gscamera’s met HomeKit Secure Video ondersteun­en nu ook gezichtshe­rkenning. Met deze nieuwe functie zie je al vanuit een melding of er een huisgenoot in of rondom je huis is, of dat er een onbekend persoon is gesignalee­rd. Voor het herkennen van de gezichten maakt de Woning-app gebruik van de foto’s die in je album ‘ Personen’ staan. Misschien ten overvloede: je ziet de volgende opties alléén maar als je een deurbel of camera met ondersteun­ing voor HomeKit Secure Video hebt.

1 Woning-app

Open de Woning-app en tik linksboven op het icoon met het huis. Kies ‘ Woninginst­ellingen’ en tik op ‘Camera’s en deurbellen’. Vervolgens tik je op ‘Gezichtshe­rkenning’.

2 Activeren

Activeer ‘Gezichtshe­rkenning’. Onder Bibliothek­en zie je je fotobiblio­theek; tik hierop en geef aan dat ‘ Iedereen in deze woning’ mag zien welke persoon er is herkend.

3 Namen

Kies ‘ Voeg namen toe in Foto’s’. Je gaat nu naar je Personen-album. Tik op de personen die nog geen naam hebben en kies ‘ Voeg naam toe’, zodat de camera weet om welke persoon het gaat.

4 Minder meldingen

Handig is dat je nu kunt instellen dat je geen meldingen ontvangt als het om een bekend iemand gaat. Ga terug naar de opties van Gezichtshe­rkenning (zie stap 1).

5 Verbergen

Onder Recent selecteer je de persoon van wie je geen meldingen hoeft te ontvangen. Activeer ‘ Verberg meldingen’. Doe dit eventueel ook bij andere personen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands