iCreate (Netherlands)

HomeKit op je Apple TV

-

iOS 14 en tvOS 14 maken het mogelijk om met de Apple TV je slimme apparaten te bedienen. Dat gebeurt via een knop in het Bedienings­paneel. Dat haal je tevoorschi­jn door op de Siri Remote de thuisknop langer in te drukken. Onderaan zie je de HomeKit-knop. Zie je het huisje (net als wij) niet meteen? Open de Instelling­en-app van je Apple TV, selecteer ‘AirPlay en HomeKit’ en kies een kamer voor je Apple TV. Dan zie je de knop wel verschijne­n. Selecteer deze en activeer je favoriete scènes.

Met de HomeKit-knop activeer je je favoriete scènes. Daarnaast bekijk je er ook de livebeelde­n van je beveiligin­gscamera’s. Selecteer een van de beelden voor een schermvull­ende weergave. Er is een nog snellere manier om de bewakingsb­eelden op te roepen: vraag het aan Siri. Houd op de Remote de knop met microfoon ingedrukt en zeg iets als ‘ Laat me de woonkamer’ zien. Meteen wordt het getoond in een beeld-in- beeld- weergave.

Een extraatje voor bezitters van een deurbel met HomeKit Secure Video. Staat er iemand voor de deur, dan waarschuwt de Apple TV met een melding en bekijk je direct de camerabeel­den. Helaas ondersteun­en nog weinig deurbellen de techniek: alleen de videodeurb­ellen van Netatmo en ProLine ondersteun­en HomeKit Secure Video.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands