iCreate (Netherlands)

Ring Video Doorbell 3

-

Vanaf € 199

Zoals we hierboven al zeiden: de Ring was waarschijn­lijk de eerste slimme deurbel überhaupt. Inmiddels zijn we al bij de derde versie aanbeland, de zogeheten Ring Video Doorbell 3. Na montage aan je huismuur (dankzij de ingebouwde accu met of zonder stroomaans­luiting), configuree­r je de Ring met de bijbehoren­de app. Daar moet je ten eerste een account bij aanmaken, en na een bevestigin­gs-mailtje moet je nog een locatie toevoegen. Stop de accu in de deurbel (maar neem even een nachtje om die op te laden) en scan de qr- code. Daarna moet je een wifi-netwerk selecteren en het bijbehoren­de wachtwoord opgeven.

Gebruik je de Ring met accu? Zonder iPhone heb je er dan weinig aan. Of je moet er een of meerdere Chimes (voor 35 euro per stuk) bij kopen om ook een daadwerkel­ijk bel te horen als er op de Ring gedrukt wordt. Deze sluit je gewoon aan op een stopcontac­t. Daarna open je de app en moet je de qr- code aan de achterkant scannen. Vervolgens stel je in of hij geluid moet maken als er op de deurbel gedrukt wordt en/of zodra er beweging gedetectee­rd wordt. Gebruik je de ring op de aansluitin­g van je bestaande deurbel, dan hoor je het geluid daarvan.

Met de app is verder van alles in te stellen: bewegingsz­ones, bewegingsv­erificatie, een bewegingss­chema en een bewegingsf­requentie. Je kunt instellen welke meldingen je met welke geluiden en op welke Chimes wilt krijgen. Daarnaast kun je het livebeeld in 1920 x 1080 bekijken, met een kijkhoek van 160 graden. Helaas heeft het full- hd- beeld een stevige fisheye-vertekenin­g. Als er aangebeld wordt, krijg je een melding op je telefoon. Je kunt dan zien wie er voor de deur staat en er een gesprek mee voeren. Voor het opnemen van beelden heb je wel een Ring Protect-abonnement nodig. De eerste dertig dagen zijn gratis, daarna betaal je drie euro per maand of dertig per jaar voor één deurbel.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands