iCreate (Netherlands)

Nieuw ontwerp

De iPhone ging terug naar de tekentafel. Dit is er veranderd!

-

Smallere randen

Mede dankzij de techniek van oled heeft Apple de randen rondom het scherm kleiner weten te maken. Het geeft de iPhone een chiquere uitstralin­g, vergelijkb­aar met de Pro. Door de smallere randen is de 6,1-inch iPhone 12 compacter dan de iPhone 11 van vorig jaar, terwijl het scherm even groot is. De iPhone is 11 procent dunner, 15 procent kleiner en 16 procent lichter.

Vlakke zijkanten

De aluminium zijkanten van de nieuwe iPhones zijn volledig vlak, in plaats van afgerond. Daarmee lijkt het design wat meer op dat van de iPad Pro en iPad Air – of de iPhone 4 van jaren geleden!

Oled-scherm

De iPhone 12 (mini) is voorzien van een oledpaneel, dat al een tijdje aanwezig was bij de luxere iPhone-modellen. Daarmee ziet het scherm er nog prachtiger uit, met betere kleuren en een hoger contrast. Een ander voordeel van oled is dat pixels bij de kleur zwart uitgeschak­eld kunnen worden, waardoor de iPhone minder energie verbruikt.

Ceramic Shield

Laat je de iPhone 12 vallen, dan is de kans groot dat het display wordt gered door het zogeheten Ceramic Shield. Het materiaal is volgens Apple sterker dan elk ander smartphone­glas. Het Ceramic Shield heeft een erg stevige structuur die door kristallen wordt gevormd en maakt de valbestend­igheid vier keer zo hoog.

Kleuren

Opnieuw is de basisversi­e verkrijgba­ar in allerlei kleurrijke uitvoering­en. Naast deze blauwe tint heb je de keuze uit groen, zwart, wit en rood.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands