iCreate (Netherlands)

Smart at home

Nu we meer tijd thuis thuisth doorbrenge­n, is dit een goed moment om je huis (extra) ‘smart’ te maken. We geven tips om je tijd slim te benutten!

-

Nu we weer meer t d thuis doorbrenge­n, is het een goed idee om je huis wat slimmer te maken.

Grote kans dat er bij jou een robotstofz­uiger begint te rijden als de laatste persoon het huis verlaat, de rolgordijn­en vanzelf openen als je wakker wordt, of een ander apparaat voor het nodige vernuft zorgt. Volgens onderzoeks­bureau GfK bezit het gemiddelde Nederlands­e huishouden inmiddels vijf (!) slimme apparaten. En die belangstel­ling nam vooral in het afgelopen half jaar toe, in tijden van corona.

HomeKit

Als je als Apple- liefhebber slimme apparaten koopt, dan is het goed om producten aan te schaffen die overweg kunnen met HomeKit. Dat is Apple’s techniek voor het bedienen van slimme apparaten. De bediening verloopt vanuit één app: Woning. Bovendien kunnen de apparaten dan met elkaar communicer­en, zodat je scènes en automatise­ringen aanmaakt.

Maak je al een langer gebruik van de Woning-app? Dan ben je vast benieuwd naar de nieuwe mogelijkhe­den in iOS 14 en daar gaan we op de volgende pagina op in. Ook geven we inspiratie voor je smart home en laten we zien hoe je je huis goedkoop (maar zonder HomeKit) slim maakt. We besluiten met een uitgebreid­e deurbellen­test. Het vernuft begint namelijk steeds vaker bij de voordeur, maar welke deurbel klinkt het slimst?

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands