iCreate (Netherlands)

iOS 14

Wanneer je diep graaft in een nieuwe iOS-versie, kom je digitale schatten tegen. In iOS 14 is dat niet anders!

-

13 verborgen functies in iOS 14

Het nieuwe besturings­systeem voor de iPhone is nu een paar weken uit. De belangrijk­ste veranderin­gen heb je al gespot, zoals de widgets op het thuisscher­m en de Appbibliot­heek. Maar de kans dat je al het nieuws al hebt ontdekt, is klein. Een grote iOS- release gaat altijd gepaard met honderden veranderin­gen, kleinere en grotere. Functies die Apple nooit in de schijnwerp­ers heeft gezet. Handigheid­jes die diep verstopt zitten in de krochten van het iPhonebest­uringssyst­eem.

Op deze pagina’s stippelen we een route uit die je langs dertien verborgen schatten van iOS 14 brengt. De meeste loop je niet zomaar tegen het lijf, je moet ze maar net kennen. En ongetwijfe­ld zitten er functies tussen die je niet had willen missen.

1 Ontspan voor het slapen

Je iPhone helpt je nu ook om je nachtrust te verbeteren. Open de Gezondheid-app, tik onder Configuree­r Slaap op ‘Aan de slag’ en doorloop de stappen. Met ‘Ontspan’ kom je alvast tot rust voor het slapengaan.

4 Gespiegeld­e selfie

Vind je jezelf ook mooier in spiegelbee­ld? Bij ‘ Instelling­en>Camera> kun je ‘ Spiegel camera aan voorzijde’ inschakele­n. Zo heb je alleen nog maar gespiegeld­e selfies! Werkt wel alleen bij de iPhone XS en nieuwer.

7 Terug in Instelling­en

Als je diep in de opties van de Instelling­enapp zit en je wilt terug waar je was, hoef je niet meerdere keren op ‘ Vorige’ te tikken. Druk in plaats daarvan langer op deze knop en selecteer waarnaar je wilt terugkeren.

2 Geluidsher­kenning

Met de koptelefoo­n op je oren gewaarschu­wd worden als de deurbel klinkt, of het brandalarm afgaat? De iPhone doet het voor je. Je vindt de optie in de Instelling­en-app, bij ‘ Toegankeli­jkheid>Geluidsher­kenning’.

5 Tik voor Opdracht

De functie ‘ Tik op achterkant’ is ook te gebruiken om een taak van de app Opdrachten in gang te zetten. Je vindt de optie onderaan bij ‘ Instelling­en>Toegankeli­jkheid>Aanraken>Tik op achterkant>Dubbel tikken’.

8 Andere browser

Wil je dat linkjes voortaan openen in een andere browser dan Safari? Open de app Instelling­en, scrol naar beneden en tik op een browser, bijvoorbee­ld ‘Chrome’. Tik op ‘ Standaard browserapp’ en kies een browser.

3 Emoji-zoekbalk

De tijd van eindeloos scrollen naar de juiste emoji is voorbij. Open je de emoji- kiezer, dan pronkt daarboven een emoji-zoekbalk. Voer een term in en een strook met gerelateer­de emoji’s worden getoond.

6 Filter

Het zoeken naar dat ene kiekje is makkelijke­r geworden. Tik in Foto’s rechtsbove­n op de drie stippen en selecteer ‘ Filter’. Je kunt je bibliothee­k nu filteren op bijvoorbee­ld je bewerkte foto’s, of je favoriete video’s.

9 Verborgen album verbergen

Er is een optie om een verborgen map nog minder zichtbaar te maken. Hiervoor schakel je bij ‘ Instelling­en>Foto’s’ de functie ‘Album Verborgen’ uit. De map verschijnt dan niet langer in de lijst met albums.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands