iCreate (Netherlands)

Pixum foto op canvas

Foto’s op een gespannen doek zijn razend populair. De ene drukker is echter de andere niet. Hoe brengt Pixum het ervan af?

-

Foto’s op een gespannen doek z n erg populair. Hoe z n de afdrukken van Pixum?

Pixum foto op canvas | Vanaf € 18,95

Dat prachtige portret van je (klein)kinderen, die scha ige pose van je huisdier, of dat stilleven van koffiebone­n boven het koffiezeta­pparaat dat je elke ochtend weer doet snakken naar een vers bakkie. Foto’s fleuren je huis op en geven het dat persoonl ke tintje. De foto’s zelf zeggen natuurl k het meest over jezelf, maar ook de manier van presentere­n speelt een rol. Houd je het b voorbeeld b een en dezelfde soort strakke l st, of wissel je creatief af met materialen? W vallen in die laatste categorie: onze fotomuur bestaat uit een bonte maar perfect b elkaar gezochte verzamelin­g l stjes van verschille­nde formaten. De kers op de taart die nog mist, is een mooie foto op canvas. Hiervoor gaan we naar Pixum.

Pixum is al sinds jaar en dag een van onze hofleveran­ciers als het aankomt op fotoprints. Het gemak van de Pixum-app speelt hierin een grote rol. Zo kan de app in samenwerki­ng met Foto’s volautomat­isch een goedgevuld foto-album in elkaar knutselen van je vakantie, uitje of belangr ke gebeurteni­s. W komen ditmaal echter niet voor een album, maar een mooie herinnerin­g op linnen. Deze stel je in de app net zo gemakkel k samen. Je vindt de optie voor een foto op canvas b het onderdeel wanddecora­tie. Via de website vind je overigens nog veel meer leuke opties.

Je kiest eerst een foto uit je Foto’s- bibliothee­k, Google Foto’s, Dropbox of van je Facebook- of Instagram-account en vervolgens het juiste formaat van het canvas. Het doek zie je hangen boven een virtuele keukentafe­l, zodat je handig kunt zien hoe groot het eindresult­aat zal ogen. B de volgende stap in het proces kun je op de foto tikken om deze eventueel nog wat mooier uit te l nen. Desgewenst voeg je hier ook een leuke tekstballo­n toe, of een van de vele andere stickers en vormen waarmee je de foto kunt versieren. Een klein gemis is de afwezighei­d van nabewerkin­gsopties. Houd er dus rekening mee dat de gewenste foto er al tiptop uitziet voordat je met de Pixum-app aan de slag gaat. W z n tevreden over onze nachtfoto van een neonverlic­hte straat in Osaka en bestellen ons doek.

Het resultaat

Precies een week later wordt ons canvas bezorgd, netjes verpakt in karton en plastic. Haastig pakken we het uit. Het doek is zeer netjes en goed gespannen. De kleuren zien er precies zo uit als op het scherm: het donker van de nacht is op sommige plekken echt gitzwart, de Japanse lantaarns dieprood en de neonlichte­n l ken echt te gloeien. De drukkwalit­eit is uitstekend. We wanen ons weer helemaal in Osaka. B geleverd is nog een zakje met bevestigin­gsmateriaa­l om het canvas aan op te hangen, en houten spieën om het doek strakker te spannen als dat in de loop der t d nodig is.

De bestelling b Pixum verliep geheel vlekkeloos en het resultaat is uitstekend. Is dit onverhoopt een keer niet het geval, dan hebben we zeer goede ervaringen met de klantenser­vice. Die reageert snel en adequaat. Zo is in het verleden een foto met een kleine drukfout direct opnieuw gedrukt en opgestuurd.

Conclusie

Via de Pixum-app bestel je gemakkel k een foto op canvas. Het resultaat zegt meer dan duizend woorden, daarom houden we het b één: top!

( Terry Stooker) 

Gemakkel k en snel besteld, resultaat is prachtig.

Geen kleurbewer­kingsoptie­s in de app.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands