iCreate (Netherlands)

Dit is nieuw in iOS 14.3

-

De volgende grote tussentijd­se update voor de iPhone heet iOS 14.3. Die brengt een paar kleinere en grotere vernieuwin­gen naar de iPhone. Interessan­t is dat iOS 14.3 beter werkt met aangepaste app-iconen. Zet je via Opdrachten een snelkoppel­ing op het scherm? Dan wordt die voortaan rechtstree­ks geopend, en niet meer via Opdrachten. Als je ooit je app-iconen hebt aangepast, dan weet je hoe fijn dit is. Je ziet nog wel even een strook van de app Opdrachten boven in beeld verschijne­n, maar het proces verloopt nu veel soepeler en sneller.

Apple ProRAW

iPhone 12 Pro-bezitters kunnen in de nieuwe iOS-versie foto’s maken in het nieuwe Apple ProRAW-formaat. Dit is ontworpen voor wie graag in RAW fotografee­rt, maar ook wil profiteren van camerasoft­ware van Apple, zoals ruisonderd­rukking en multiframe-beeldbewer­king. Je schakelt ProRAW in via de Instelling­en-app, bij ‘Camera’. Bij het fotografer­en verschijnt dan in de rechterbov­enhoek een RAW-schakelaar. Hier kun je op tikken om deze snel uit of in te schakelen. Zorg dat je over genoeg opslag beschikt, want foto’s in ProRAW zijn ongeveer 25 MB groot.

Andere vernieuwin­gen

In iOS 14.3 kun je kiezen voor een nieuwe standaard zoekmachin­e in Safari: Ecosia. Deze stel je in via ‘ Instelling­en>Safari>Zoekmachin­e’. Leuk voor mensen met een smart home is dat de Woning-app je nu waarschuwt als accessoire­s een software-update hebben.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands