iCreate (Netherlands)

Dat leer je niet bij Apple

- Brand Manager iCreate slamers@fnl.nl

Zo nu en dan kr gen w lezerspost waarin gezegd wordt dat w een iets te positieve k k op Apple hebben. Dat we alles wat het bedr f doet maar goed vinden en zelden echte kritiek uiten. En dat we sowieso nooit dingen uitleggen die Apple niet oké vindt. Nu kan ik uiteraard een aantal voorbeelde­n uit het verleden noemen waarin we dat juist wel deden, maar nog mooier is een verw zing naar een artikel uit deze editie van iCreate.

Het update-beleid van Apple is vaak een vloek en zegen tegel k. Enerz ds kr g je jarenlang ondersteun­ing van Apple met nieuwe updates voor al je apparaten, maar anderz ds wordt het des te frustreren­der als Apple besluit om jouw apparaat niet meer te ondersteun­en. Vooral b een dure Mac is dat een gevoelig onderwerp. In de Windows- wereld kun je de installati­e van een nieuwe versie vaak nog gewoon proberen, maar op de Mac weigert macOS hardnekkig om op een niet- ondersteun­de Mac geïnstalle­erd te worden.

Maar wat Apple niet toestaat, kr g je met ons wel voor elkaar. Waar we de afgelopen t d namel k ook veel lezersvrag­en over kregen, was het installere­n van macOS Monterey op een (te) oude Mac. En zo ontstond het artikel vanaf pagina 68, waarin redacteur Ward je in eenvoudige stappen uitlegt hoe jouw Mac toch weer naar de nieuwste versie geüpdatet kan worden. En de kans is groot dat het stappenpla­n uit dit artikel ook weer werkt voor de komende macOS-versie, want die heeft Apple net t dens z n ontwikkela­arsconfere­ntie de WWDC gepresente­erd. Kortom, b iCreate leer je ook zaken waarvan Apple zeker níét wil dat je ze leert.

 ?? ?? Altijd op de hoogte zijn? Volg dan iCreate op onze social kanalen.
Altijd op de hoogte zijn? Volg dan iCreate op onze social kanalen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands