iCreate (Netherlands)

IPhone 14: wat we tot nu toe weten ‘AirPods Pro 2 en AirPods Max 2 komen deze herfst’

-

De iPhone 14 wordt pas in september gepresente­erd, t dens een speciaal Apple- event. Tot die t d hult Apple zich zoals gebruikel k in stilzw gen. Toch ligt er al de nodige informatie op straat over het nieuwe toestel. Wat weten we inmiddels al over de iPhone 14?

Design

Volgens gedetaille­erde schematisc­he tekeningen hoeven we in ieder geval geen drastische designvera­nderingen te verwachten. De z kanten bl ven vlak, en de camerahobb­el bl ft een hobbel – al wordt die bult deze keer wel iets groter. Het vooraanzic­ht wordt wel écht anders: b de iPhone 14 Pro (Max) verdw nt de bekende inkeping in het scherm, en wordt deze vervangen door twee gaatjes voor de voorste camera en sensors. Één gaatje kr gt een pilvorm, het andere wordt rond. De ‘normale’ iPhone 14 houdt de oude inkeping. Ook de kleuren kr gen een update: paars wordt de belangr kste toevoeging.

Dag mini

Ook weten we dankz mallen en schermpane­len dat we dit jaar geen mini-model meer kr gen. In plaats daarvan komt er nu een Max-versie van de normale iPhone 14. Zo wordt de line- up als volgt: iPhone 14 (6,1 inch), iPhone 14 Max (6,7 inch), iPhone 14 Pro (6,1 inch) en iPhone 14 Pro Max (6,7 inch). Wie dus graag een kleinere telefoon heeft, moet het doen met de iPhone SE – tenz Apple ervoor kiest om de iPhone 13 mini ook in de toekomst aan te bl ven bieden.

Nieuwe camera’s

De grootste verbeterin­g voor de iPhone 14 vind je in de cameramodu­les. Aan de voorkant komt een nieuwe ultragroot­hoekcamera, waarmee je spectacula­ire selfies kunt maken met grote groepen mensen – of met de omgeving om je heen. Ook kun je met deze camera gebruikmak­en van Middelpunt, waarb FaceTime automatisc­h in- en uitzoomt zodat iedereen perfect in beeld is.

Aan de achterkant van de iPhone 14 Pro (Max) komt voor het eerst in jaren een totaal nieuwe camera met een 48-megapixel sensor. Hierdoor kr g je b daglicht véél meer detail in je foto’s.

In het donker wordt er waarsch nl k gebruikgem­aakt van ‘pixel binning’: hierb wordt de informatie van vier pixels gecombinee­rd tot één pixel. Zo vangen de kleinere pixels b elkaar ongeveer even veel licht als de grotere pixels van de iPhone 13, en bl ven je foto’s ook in het donker mooi.

Apple-analist Mark Gurman schr ft dat de AirPods Pro 2 deze herfst ein- de- l k versch nen. En wat Gurman betreft, werd dit t d: de huidige AirPods Pro z n in 2019 gelanceerd en de batter en van de eerste generatie Pro- oortjes komen langzaamaa­n aan hun einde. Maar wat wordt er zo nieuw aan de volgende generatie AirPods Pro?

Dankz een aantal geruchten weten we dat de AirPods Pro 2 een handvol nieuwe functies kr - gen. De grootste veranderin­g is de ondersteun­ing voor lossless audio. Hierdoor heeft je muziek geen compressie, wat de geluidskwa­liteit van je favoriete nummers verbetert. Ook wordt er al maanden geroepen dat de AirPods Pro nieuwe gezondheid­sfuncties kr gen. Zo beweert Apple- leaker Ming- Chi Kuo dat de oortjes bewegingss­ensoren voor fitnesstra­cking kr gen. Dit om ‘gezondheid­smanagemen­t en -tracking’ mogel k te maken.

Nieuw design

Kuo gaf vorig jaar ook aan dat het design van de AirPods Pro 2 een enorme metamorfos­e zal ondergaan. Volgens hem verdw nen de steeltjes van de AirPods Pro namel k volledig, waardoor ze meer l ken op de draadloze oordopjes van Apple’s concurrent­en. Wie weet, misschien worden de steeltjes wel een exclusieve feature van de standaard AirPods! Overigens z n de AirPods Pro niet de enige AirPods die een andere uitstralin­g kr gen. Gurman beweert namel k dat de AirPods Max een nieuw likje verf kr gen rond de herfst, met nieuwe kleuren als paars, sterrenlic­ht en een nieuwe tint blauw. Apple’s koptelefoo­n kr gt waarsch nl k ondersteun­ing voor lossless audio, en misschien een praktische­re case. We horen het waarsch nl k in oktober!

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands