iCreate (Netherlands)

Nieuw design voor de Apple Watch Series 8?

-

De aankomende Apple Watch Series 8 kr gt volgens geruchten een totaal nieuw vlak design. Ook zou er sprake z n van een thermomete­r en satellietc­ommunicati­e. Maar hebben we dit niet allemaal eerder gehoord?

Vorig jaar bracht Apple-analist Jon Prosser geruchten naar buiten over een Apple Watch met een nieuw vlak ontwerp. Maar toen puntje b paaltje kwam, werd de Apple Watch Series 7 geïntroduc­eerd met praktisch hetzelfde afgeronde design dat we al kennen sinds 2014. En nu doemt het gerucht weer op: het sch nt dat er een nieuwe vlakke glasplaat voor de Apple Watch in productie is, wat een aangepast design zou bevestigen. Het glas is momenteel namel k nog gebogen aan de randen. Na de ‘ blunder’ van Jon Prosser van vorig jaar, is men toch wat sceptisch over deze nieuwe geruchten.

Ook nieuw voor de Apple Watch

Niet alleen over het design van de nieuwe Apple Watch wordt momenteel druk gespeculee­rd. Er z n ook geruchten over iets anders wat we vorig jaar al b de Apple Watch Series 7 hadden verwacht: een thermomete­r. Het was de bedoeling dat de Series 7 een thermomete­r kreeg, maar die voldeed nog niet aan Apple’s kwaliteits­eisen. Wat ging er mis? De Apple Watch kan niet de kerntemper­atuur van je lichaam meten. Dus creëerde Apple een algoritme dat op basis van de huidtemper­atuur een indicatie van de lichaamste­mperatuur berekent. De huidtemper­atuur wisselt echter snel, afhankel k van de omgeving. Het algoritme was nog niet in staat om met heel nauwkeurig­e resultaten voor de dag te komen.

Apple zou de thermomete­r wel op t d klaar hebben voor de Series 8. Houd er rekening mee dat het misschien niet is wat je denkt dat het is. De thermomete­r zal geen exacte lichaamste­mperatuur meten, maar hooguit temperatuu­rswisselin­gen. Vrouwen kunnen de informatie die hieruit voortkomt gebruiken voor vruchtbaar­heidsplann­ing.

Ten slotte zou de Apple

Watch ook nog ondersteun­ing voor satellietc­ommunicati­e kr gen – is het niet b de Series 8, dan is dat wel b de Series 9. Zo kan h korte berichten naar noodcontac­ten sturen wanneer het toestel geen internetve­rbinding heeft, zelfs als je midden in de woest n staat. Klinkt dit je bekend in de oren? Dat kan kloppen, want eerder werd dit ook beweerd over de iPhone 13.

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands