iCreate (Netherlands)

Netflix krijgt nog dit jaar reclame

-

Netflix kr gt reclame, en gaat het delen van accounts blokkeren – en dat gebeurt nog dit jaar. Daarmee wil het bedr f het verlies van abonnees tegengaan. Netflix is voor het eerst abonnees aan het verliezen en daardoor z n de aandelen flink gekelderd. Daarom neemt Netflix verschille­nde maatregele­n.

Reclames & het delen van accounts

Het roer moet dus om, en nu wordt uit een interne brief duidel k hoe dat gaat gebeuren: Netflix-reclames. Er komt een nieuw abonnement dat goedkoper moet worden dan de huidige

€ 7,99 die je per maand betaalt voor het Basicabonn­ement. In dit nieuwe abonnement worden reclames verwerkt, waar je naar moet k ken voordat je aflevering of film begint – en wellicht ook tussendoor. Dit abonnement wordt in de laatste drie maanden van 2022 beschikbaa­r.

Het delen van een Netflix-account met vrienden of familie ziet Netflix ook als een bedreiging voor z n abonnees en inkomsten. Daarom wil het bedr f dit actief tegengaan, met extra kosten per gebruiker die (buiten je huishouden) meek kt met je account. Je mag dan maximaal twee gebruikers toevoegen, voor zo’n € 2,39 per persoon. De pr s van Netflix kan hiermee oplopen tot € 20,77 per maand.

Of neem Disney+, HBO Max én Amazon Prime

Of de stappen van Netflix gaan helpen, is nog maar de vraag. De kans is groot dat het blokkeren van het delen van je account een averechts effect gaat hebben. De voornaamst­e reden dat mensen dit z n gaan doen, is de flink hogere pr s ten opzichte van andere streamingd­iensten. Door de pr zen nog verder omhoog te gooien, worden Disney+, HBO Max en Amazon Prime wéér een stuk aantrekkel ker: ze z n alle drie b elkaar straks goedkoper (€ 17,97 per maand) dan een gedeeld Netflix-account.

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands