iCreate (Netherlands)

IMovie in een notendop

IMovie 3.0 zit niet alleen vol nieuwe functies, ook de lay-out heeft een make-over gekregen. De hoogste tijd voor een rondleidin­g.

-

1 Projecten

Als je al eerder met iMovie hebt gewerkt, staan al je projecten direct op de beginpagin­a van de app. Net als vanouds, dus. Tik alleen nog even op een project om hem te openen (en op ‘ W zig’ om hem opnieuw aan te passen).

2 Begin nieuw project

Liever een nieuw project starten? Dan tik je vanaf nu op ‘ Begin nieuw project’. Er versch nen drie algemene opties: ‘ Magische film’, ‘ Storyboard’ en ‘ Film’. De optie die het best b je past, hangt af van je monteererv­aring.

3 Magische film

Geen naam die beter past dan ‘ Magische film’: tik hierop, selecteer wat beeldmater­iaal en iMovie zet alles in een meeslepend filmpje. Is je project nog niet betoverend genoeg? Dan zet je hem later nog naar je hand.

4 Storyboard

Storyboard is de middenweg. Deze optie staat namel k vol lay- outs voor specifieke soorten filmpjes, maar elk fragment in je project moet een bepaalde compositie hebben. Denk van tevoren dus goed na over alles wat je filmt.

5 Film

Oude iMovie, nieuwe naam – dat is ‘ Film’. Tik hierop, selecteer wat beeldmater­iaal en je belandt in een menu identiek aan dat van voor de update. Navigeer naar pagina 58 van deze iCreate voor een korte opfriscurs­us.

Project importeren

In deze feature k ken we naar de nieuwe functies van iMovie op de iPad en iPhone, maar waarsch nl k staat ook je Mac vol met zelfgemaak­te speelfilms. Gebruik je toch liever je kleinere toestellen, dan is het handig om de projecten op je desk- of laptop naar je mobiele iMovie- bibliothee­k te verplaatse­n. Zorg er allereerst voor dat je project op je iPhone, iPad of iCloud staat. Open daarna iMovie, tik in de beginpagin­a rechtsbove­n op de cirkel met de drie bolletjes en ga naar ‘ Importeer project’. Zoek het betreffend­e project en selecteer het. Voor je het weet, is je bibliothee­k veranderd in een persoonl ke filmcollec­tie.

 ?? ?? 3 1 2 4 5
3 1 2 4 5
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands