iCreate (Netherlands)

De magie van film

Magische film tovert je beeldmater­iaal automatisc­h om tot een meeslepend­e film. Waarom moeilijk doen als het ook gemakkelij­k kan? Wel nog even je beeldmater­iaal op orde krijgen.

-

1 Beeldmater­iaal

Open iMovie en tik op ‘ Magische film’: verzamel al het beeldmater­iaal voor je project. Foto’s, video’s, complete albums – vink alles aan wat je nodig denkt te hebben. Als je collectie compleet is, tik je op ‘ Maak magische film aan’.

4 Verw deren

Oeps, wellicht heb je per ongeluk een verkeerde foto of video toegevoegd. Selecteer het ongewenste fragment en tik onderin op ‘ Verw - der’. Het beeld is nu verdwenen. Extra tip: het werkt ook met meerdere fragmenten tegel k!

2 Selecteer

Het beeldmater­iaal staat in de t dl n, maar in stappen 3 tot en met 5 leer je dat je met deze fragmenten van alles kunt doen. Tik op ‘ Selecteer’ om de juiste modus hiervoor te activeren en later op ‘Gereed’ om hem te deactivere­n.

5 Dupliceren

Als je trots bent op een specifiek fragment, is het totaal geen schande om hem nog een keer te gebruiken. Vink hem in dat geval aan en tik op ‘ Dupliceer’. H versch nt nu direct onder het originele exemplaar.

Iets vergeten?

Heb je net al deze stappen doorlopen, bl kt het dat je een fragment over het hoofd hebt gezien. Nu niet gauw je meesterwer­k b het grofvuil zetten: iMovie heeft een functie waarmee je ook naderhand gemakkel k beeldmater­iaal aan je project toevoegt. Tik linksonder maar eens op ‘ Voeg toe’. Er staan nu drie opties: met ‘ Maak video of foto’ schiet je direct wat beeldmater­iaal, met ‘ Kies uit de bibliothee­k’ ga je naar je galer en met ‘ Voeg fragment met titel toe’ kies je een fragment uit je galer waarop je een tekst plaatst. Zo gezegd, zo gedaan.

3 Volgorde w zigen

Na het toevoegen van het beeldmater­iaal staan deze fragmenten nog op een willekeuri­ge volgorde. Dit pas je zo aan: leg je vinger op de drie horizontal­e strepen naast een fragment, houd ze vast en sleep het fragment naar de gewenste plek.

6 Ongedaan maken

Heb je onderweg een stap uitgevoerd die je graag terugtrekt? Dat doe je met de twee p len. De linkerp l maakt een w ziging ongedaan, de rechter brengt hem weer terug. Geen reden voor paniek als er iets misgaat, dus.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands