iCreate (Netherlands)

Zet je richtingss­lot automatisc­h uit voor YouTube

-

Ward: Je iPhone hee een ingebouwde versnellin­gsmeter, waardoor h precies weet wanneer je hem rechtop of liggend houdt. Dat is meestal erg handig, maar zodra je op je z gaat liggen met je iPhone, draait h ongewild mee. Dit los je op met het richtingss­lot van de iPhone, ook wel bekend als ‘orientatio­n lock’. Hiermee wordt het scherm van je iPhone vastgezet, en draait h niet meer mee.

1

YouTube

Tik op het tabblad ‘Automatise­ring’ en voeg een nieuwe Persoonl ke automatise­ring toe. Heb je er al eerder een gemaakt, tik dan eerst op de ‘+’. Scrol in de verschenen l st naar beneden en tik op ‘app’. Druk vervolgens op ‘ Kies’, selecteer de YouTube-app en tik dan bovenin op ‘Gereed’ en ‘ Volgende’.

3

Afronden

Tik nu op ‘ Volgende’, en zet het vinkje b ‘ Vraag vóór uitvoeren’ uit. Selecteer vervolgens ‘ Vraag niet’ en daarna ‘Gereed’. Je automatise­ring is nu opgeslagen, en wordt alt d geactiveer­d b het openen van YouTube, zonder hierb een extra melding te geven.

Wat de orientatio­n lock vervelend maakt, is dat je hem gemakkel k vergeet. Lig je niet meer op je z en open je YouTube, dan zal je scherm nog steeds niet draaien. Daardoor wordt het filmpje niet op volledig scherm afgespeeld wanneer je je telefoon draait. Onhandig, maar gelukkig is dit gemakkel k op te lossen met de app Opdrachten.

2

Richtingss­lot

Kies nu voor ‘ Voeg taak toe’. Zoek naar ‘ Richting’ en tik op ‘ Stel richtingss­lot in’. Tik op ‘Aan/uit’ en selecteer ‘ Zet’. Verander vervolgens ‘aan’ naar ‘uit’ door erop te tikken. Je selecteert hiermee dat het richtingss­lot automatisc­h uit wordt gezet b het openen van de YouTube-app.

Richtingss­lot

Je zet het richtingss­lot van je iPhone aan of uit via het Bedienings­paneel. Die vind je op iPhones zónder thuisknop door van rechtsbove­n naar beneden te swipen, en op iPhones mét thuisknop door van helemaal onderin naar boven te vegen. Tik vervolgens op het slotje met de cirkel eromheen: wit is uit, rood is aan.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands