iCreate (Netherlands)

Apps voor podcasts

Vind je de dj’s op de radio te druk? Dan zijn podcasts het populaire alternatie­f.

-

Castamatic

Wie een iets ‘ klassieker­e’ podcast- ervaring wil, maar waarde hecht aan CarPlay- ondersteun­ing, moet Castamatic eens proberen. Deze app voelt een beetje als de podcast-app van Apple, vóórdat deze uitgerust werd met allerlei – volgens ons – overbodig functies. Castamatic houdt het b de basis: podcast-abonnement­en, afspeell sten en handige audio-trucs voor een betere weergave in de auto. Als Overcast onze favoriete iPhone-podcast-app is, dan is Castamatic wel onze favoriete CarPlay- podcast-app.

Overcast

Overcast is een van de beste podcast-apps, omdat-ie niets kost en een groot scala aan mogel kheden biedt. Je moet echter wel weten waar je in de auto naar wilt luisteren en je daarop abonneren op de iPhone, want het is niet mogel k om via CarPlay naar nieuwe podcasts te zoeken. Om te verm den dat je aanbevelin­gen kr gt voor Engelstali­ge podcasts, moet je vooral Nederlands­e zoek termen gebruiken.

Podcasts

Apple’s app voor podcasts zit een beetje tussen Overcast en Castamatic in. Het grootste voordeel? Je kunt ook in de auto naar nieuwe podcasts zoeken en door de catalogus bladeren. Anderz ds is het scala aan functies in de app niet zo uitgebreid als b de twee concurrent­en. Ook tussen afzonderl ke aflevering­en of hoofdstukk­en springen ontbreekt volledig. Om de databundel van je telefoon te sparen, download je je favoriete podcasts het beste vooraf via wifi.

TuneIn Radio

Luister je graag naar de radio, maar ben je de Nederlands­e zenders een beetje zat? Dan is TuneIn echt een CarPlay-app voor jou. H geeft je toegang tot maar liefst 100 duizend radiozende­rs uit de hele wereld. Zo volg je onderweg b voorbeeld sportwedst­r den of check je het nieuws via gerenommee­rde zenders als BBC News. Bovendien bevat TuneIn exclusieve muziekkana­len en een slordige 5,7 miljoen podcasts. Grote kans dus dat er iets van jouw gading tussen zit.

idagio

Voor liefhebber­s van klassieke muziek kan het vervelend z n om titels en orkesten uit te filteren op Apple Music of Spotify. Tot Apple met een eigen dienst voor klassieke muziek komt (daar z n geruchten over), biedt idagio uitkomst. Als gespeciali­seerde aanbieder met goede afspeell sten maakt deze app het gemakkel ker om nieuwe stukken te ontdekken. Wie de b na 10 euro per maand voor het abonnement te duur vindt, kan de app ook gebruiken als een gratis muziekradi­o voor klassieke muziek zonder eigen keuzemogel kheid.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands