koken & genieten

Varkenshaa­s met chimichurr­i

-

Ingrediënt­en voor: 10 personen Bereidings­tijd: ca. 1 uur

1,6 kg krieltjes zout en peper 1,4 kg varkenshaa­s 2 el olie, om te bakken 5-6 el hoisinsaus 1 bos wortels (ca. 600 g) 1 bloemkool (ca. 1 kg) 500 g asperges 200 g peultjes 250 g champignon­s 200 g doperwten (diepvries) 3 el kreeftenbo­ter (bij de vishandel) 3 el boter 3 el bloem 400 ml melk 1 bosje gemengde kruiden (bijv. peterselie, bieslook en kervel) 2 rode uien 5-6 el olijfolie geraspte schil en sap van 1 bio-limoen

1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 140⁰C / hetelucht: 120⁰C). Kook de krieltjes in ca. 20 minuten gaar in water met wat zout. VOOR HET VLEES Dep de varkenshaa­s droog. Verhit de olie in een ovenbesten­dige koekenpan en bak het vlees er rondom in ca. 4 minuten bruin in. Bestrijk rondom met de hoisinsaus en bestrooi met zout en peper. Bak ca. 20 minuten in de oven.

2 VOOR DE GROENTEN Schrap de wortels, was ze en snijd in plakjes. Was de bloemkool en snijd hem in kleine roosjes van de stronk. Schil de asperges, snijd de houtige uiteinden eraf, was ze en snijd in stukken. Was de peultjes. Maak de champignon­s schoon en halveer ze.

3 Kook de bloemkool en de asperges in ca. 7 minuten gaar in water met wat zout. Voeg na ca. 2 minuten de wortel toe en laat meegaren. Voeg de peultjes en de erwten toe en laat ca. 3 minuten meegaren. Giet de groenten af en vang het kookvocht op. Meet 500 ml kookvocht af.

4 Verhit de kreeftenbo­ter en 1 el boter in een pan en bak de bloem kort erin. Blus af met het kookvocht en de melk, breng aan de kook en laat al roerend ca. 5 minuten koken op laag vuur. Breng de saus op smaak met zout en peper. Verhit de groenten in de saus.

5 Giet de aardappels af en pel ze. Verhit 2 el boter in een grote koekenpan en bak de aardappels er in ca. 5 minuten goudbruin in. Breng op smaak met zout.

6 VOOR DE CHIMICHURR­I Was de kruiden en hak ze fijn. Pel en snipper de ui fijn. Meng de kruiden en de ui met de olijfolie, de limoenschi­l en het sap. Breng op smaak met zout en peper. Serveer alles samen.

Per portie: ca. 480 kcal

40 g eiwit | 16 g vet | 41 g koolhydrat­en

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands