Si­naas­ap­pel-aman­del­taart

Metro Holland (Amsterdam) - - Branded Content -

In­gre­di­ën­ten voor 6-8 per­so­nen

• 2 mid­del­gro­te of 3 klei­ne on­be­spo­ten bloed­s­inaas­ap­pels, plus plak­jes bloed­s­inaas­ap­pel om te ser­ve­ren • 100 ml frui­ti­ge ex­tra ver­gi­ne olijf­olie, plus ex­tra voor de bak­vorm

• 175 g on­ge­raf­fi­neer­de riet­sui­ker • 4 bi­o­lo­gi­sche ei­e­ren, los­ge­klopt • 175 g aman­del­meel • 2 tl bak­poe­der (zo no­dig glu­ten­vrij)

Be­rei­den

Was de si­naas­ap­pels en doe ze in een pan. Zet ze on­der wa­ter, breng aan de kook en laat ze on­ge­veer 30 mi­nu­ten ko­ken tot­dat ze he­le­maal zacht zijn. Haal de si­naas­ap­pels met een schuim­spaan uit het wa­ter en laat af­koe­len. Snijd de si­naas­ap­pels in twee­ën, ver­wij­der even­tu­e­le pit­jes en doe ze in een keu­ken­ma­chi­ne. Laat de­ze kort tot een glad­de pu­ree draai­en en zet op­zij. Ver­warm de oven voor op 180 °C/gas­oven­stand 4. Vet een spring­vorm met een door­sne­de van 20 cm licht in met olijf­olie en be­kleed met bak­pa­pier. Klop met een elek­tri­sche hand­mixer de 100 ml olijf­olie, riet­sui­ker en ei­e­ren in 3-4 mi­nu­ten licht en luch­tig. Schep er met een gro­te me­ta­len le­pel het aman­del­meel en bak­poe­der door. Spa­tel dit ge­heel door de ge­pu­reer­de si­naas­ap­pels zo­dat al­le in­gre­di­ën­ten goed ver­mengd ra­ken.

Schep het be­slag in de spring­vorm en zet de­ze 50-60 mi­nu­ten in de oven tot­dat de taart goud­bruin en flink ge­re­zen is, en niet lan­ger wie­belt als je de vorm even be­weegt.

Laat de taart in de vorm he­le­maal af­koe­len. Ser­veer pun­ten met een paar si­naas­ap­pel­schijf­jes ter gar­ne­ring. Het nieu­we Ve­ga­li­cious, Ali­ce Hart, 15,-

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.