Ra­bar­ber­com­po­te

Metro Holland (Rotterdam) - - NEWS -

Voor 4 ont­bij­tjes In Ne­der­land kun­nen we bij­na al­les krij­gen, het he­le jaar rond. Maar elk sei­zoen heeft zo zijn fa­vo­rie­ten. Bij de len­te ho­ren as­per­ges, tuin­bo­nen en ra­bar­ber. En ik kan mij nu al­weer ver­heu­gen op pos­te­lein in de win­ter of kas­tan­je­meel in de herfst. De­ze com­po­te is heer­lijk bij een stuk ca­ke of taart, maar ik eet hem in de len­te ook vaak als ont­bijt – al moet ik er­voor wa­ken om dit niet el­ke dag te eten en daar­voor te be­ta­len met buik­pijn.

In­gre­di­ën­ten:

• 3 sten­gels ra­bar­ber • 1 el rijst­si­roop • hand­je aard­bei­en, kroon­tjes er­af en in stuk­jes ge­sne­den • 150 ml wa­ter

• paar drup­pels ro­zen­wa­ter of 3 cm gem­ber, ge­schild en in stuk­jes ge­sne­den

Spoel de ra­bar­ber schoon on­der de kraan en snijd in stuk­jes. Gooi de­ze in een pan en voeg de rijst­si­roop en de aard­bei­en toe. Zet de pan op een laag vuur en giet het wa­ter er­bij. Roer goed door el­kaar en voeg dan de ro­zen­wa­ter of gem­ber toe. Dit maakt de com­po­te heer­lijk fris van smaak.

Laat de com­po­te zacht­jes prut­te­len ter­wijl je hem om­schept. Ik houd zelf van ra­bar­ber-stuk­jes in mijn com­po­te, maar je kunt hem ook lan­ger op het vuur la­ten staan tot al­le stuk­jes zijn ver­dwe­nen. Dit duurt on­ge­veer 15 mi­nu­ten.

Laat de com­po­te af­koe­len, schep in een ge­ste­ri­li­seer­de pot en be­waar in de koel­kast. An­de­re koek Food Ban­dits

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands

© PressReader. All rights reserved.