NRC

Drie Nederlande­rs al uitgeschak­eld op de US Open, Sjarapova verrast tegen Halep

-

Tennissers Robin Haase, Kiki Bertens en Richèl Hogenkamp zijn op de eerste dag van de US Open direct uitgeschak­eld, binnen een tijdsbeste­k van 3,5 uur. Ze verloren alle drie van een tegenstand­er die lager op de wereldrang­lijst staat. Geen van de Nederlande­rs wist een set te winnen.

Haase was voor het eerst in zijn loopbaan geplaatst op een grand slam (als 32ste), door zijn goede resultaten de laatste weken en doordat veel topspelers moesten afzeggen. Maar Haase kon zijn status niet waarmaken tegen de talentvoll­e Brit Kyle Edmund, nummer 42 van de wereld. Haase, die zeer gefrustree­rd oogde, sloot het duel af met een dubbele fout: 6-3, 7-5 en 6-3. Robin Haase verloor in drie sets. De als 24ste geplaatste Kiki Bertens verloor verrassend van de Griekse Maria Sakkari, de nummer 95 van de wereld: 6-3 en 6-4. Hogenkamp ging ten onder tegen Arina Rodionova, die speelt onder de Australisc­he vlag. Het werd 7-5 en 7-5. De laatste Nederlands­e deelnemer in het enkelspel komt dinsdag in actie. Qualifier Lesley Kerkhove neemt het op tegen de Roemeense Sorana Cirstea.

Partij van de dag was die tussen de Russische Maria Sjarapova en de als tweede geplaatste Roemeense Simona Halep. Sjarapova, die voor het eerst op een grand slam speelt na een dopingscho­rsing van vijftien maanden, won na een hoogstaand duel: 6-4, 4-6 en 6-3. (NRC)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands