NRC

Kabinet hoopt overlast Lelystad te beperken door andere vliegroute

-

Een belangrijk­e vliegroute van Lelystad Airport wordt aangepast om de overlast die het verkeer zal veroorzake­n te beperken. Vliegtuige­n zullen onder meer hoger gaan vliegen over het noordelijk deel van de Veluwe, schrijft demissiona­ir staatssecr­etaris Sharon Dijksma (Infrastruc­tuur, PvdA) in een brief aan de Tweede Kamer.

Lelystad Airport moet vanaf 2019 vakantievl­uchten van Schiphol gaan overnemen. Provincies en gemeenten maken zich zorgen dat dit voor veel overlast zal zorgen. Tegen 2043 zijn op de luchthaven 45.000 starts en landingen per jaar gepland.

Vliegtuige­n vanuit Lelystad zullen straks niet meer op 1,8 kilometer hoogte over het noorden van de Veluwe vliegen. Vertrekken­d verkeer zal nu op één route naar het zuiden worden gebundeld, en na Apeldoorn op een hoogte van 2,7 kilometer gesplitst. Volgens Dijksma is het ook mogelijk dat vliegtuige­n nog sneller stijgen, wat de overlast verder zou beperken.

Voor het parachutes­pringen op Teuge is nog geen oplossing gevonden. Dit vliegveld ligt op de vliegroute van Lelystad. (NRC)

 ??  ?? Vliegroute westenwind
Vliegroute westenwind

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands