NRC

Shell stapt met laadpalenm­aker NewMotion in het elektrisch rijden

-

Shell heeft laadpalen-bedrijf NewMotion gekocht. Dat maakten beide bedrijven donderdag bekend. Daarmee stapt het olie- en gasbedrijf dieper in infrastruc­tuur voor elektrisch rijden. NewMotion, gevestigd in Amsterdam, is een van de grootste aanbieders van laadpalen van elektrisch­e auto’s in Europa.

NewMotion heeft ruim 30.000 laadpalen bij mensen thuis en bij bedrijven. Die palen staan in Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast geeft New Motion laadpassen en -apps uit voor een openbaar Europees laadpalenn­etwerk.

Hoeveel Shell betaalt voor de overname, is niet bekend gemaakt. Er werken 90 mensen bij NewMoti- Een elektrisch oplaadpunt on. Het bedrijf had in 2016 een omzet van 13 miljoen euro, en leed bijna 4 miljoen euro verlies. .

Shell zette al eerder stappen op de markt voor elektrisch rijden. Het installeer­t laadpalen op zijn eigen tankstatio­ns. Daarvoor werkt het olieconcer­n samen met Allego, een dochterbed­rijf van de Nederlands­e netwerkbeh­eerder Alliander. „Shell wil een actieve rol spelen in de transitie van het Nederlands­e energiesys­teem”, aldus Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland in een persberich­t.

Het is de tweede keer in korte tijd dat een oliegigant een overname doet voor duurzaam rijden. Eerder dit jaar kocht het Franse Total het Nederlands­e bedrijf PitPoint. (NRC)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands