NRC

PSV vergroot voorsprong op Feyenoord, mede door treffer Braziliaan­se debutant

-

PSV-trainer Phillip Cocu zag zijn ploeg zondag een uur worstelen met VVV-Venlo, maar tegen tien man trok de koploper van de eredivisie de wedstrijd alsnog overtuigen­d naar zich toe (2-5). „Vanaf het moment dat we de 2-2 maakten, had ik het gevoel dat we zouden winnen”, zei Cocu.

Kort nadat Gastón Pereiro de stand gelijk had getrokken, werd invaller Jerold Promes bij VVV met rood van het veld gestuurd. De Braziliaan Mauro Júnior luisterde zijn debuut in de eredivisie op met een doelpunt, de 2-4. De 18-jarige aanvaller van PSV trad daarmee in de voetsporen van zijn illustere landgenoot Ronaldo, die op 28 augustus 1994 tegen Vitesse ook de- buteerde met een doelpunt.

„Hij heeft zijn taak prima ingevuld, een mooi debuut”, zei Cocu, die minder te spreken was over Nicolas Isimat. De Franse verdediger veroorzaak­te al voor de derde keer dit seizoen een strafschop door een tegenstand­er vast te houden. „Isimat kan niet zo vaak onnodig een strafschop weggeven. Dat zal snel beter moeten, dat heb ik hem ook verteld.”

Door de overwinnin­g in De Koel bouwde PSV de voorsprong op de concurrent­ie uit. Dat kwam doordat Feyenoord zaterdagav­ond niet verder kwam dan een 0-0 in eigen huis tegen PEC Zwolle. Nog een tegenvalle­r voor Feyenoord was dat Renato Tapia de wedstrijd moest sta- ken met een lichte hamstringb­lessure. De Peruaanse internatio­nal moest zich in De Kuip al na twintig minuten laten vervangen. De schade bleek zondag bij medisch onderzoek mee te vallen, wat betekent dat hij mogelijk dinsdag al weer kan meedoen in de Champions League tegen Sjachtar Donetsk.

Ajax is door de 4-0 zege op Sparta de nieuwe nummer twee. De club nam zaterdag nam ruim afstand van Sparta na twee eigen doelpunten van de bezoekers uit Rotterdam. Ryan Sanusi en Sherel Floranus passeerden hun sterk spelende doelman Roy Kortsmit, die een strafschop van Kasper Dolberg stopte, voordat David Neres en Amin Younes doel troffen. (ANP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands