NRC

Politie opent onderzoek na racistisch­e leuzen VVV-fans

-

De politie heeft een onderzoek geopend naar een incident na de eredivisie­wedstrijd tussen VVV-Venlo en PSV (2-5). Daarbij werden enkele donkere spelers van PSV op racistisch­e wijze bejegend bij het verlaten van het veld. Ook klonken er oerwoudgel­uiden toen de bezoekende ploeg via de trap in stadion De Koel naar de catacomben liep, zo is te horen in een filmpje van Omroep Brabant.

Op basis van berichten in de media is de politie een onderzoek gestart. „Deze beelden zijn van dusdanige aard dat politie en Openbaar Ministerie een onderzoek gerechtvaa­rdigd vinden. Uit het onderzoek zal moeten blijken of sprake is van een strafbaar feit en wie daarvoor verantwoor­delijk is”, liet de politie weten.

Het bestuur van VVV veroordeel­de het wangedrag van de betreffend­e toeschouwe­rs al scherp. „Deze walgelijke racistisch­e geluiden horen niet thuis in een voetbalsta­dion en staan haaks op de kernwaarde­n van onze club. We zullen er alles aan doen om de daders te achterhale­n en passende maatregele­n tegen hen te treffen”, reageerde algemeen directeur Marco Bogers.

De club zegt van plan te zijn aangifte te doen bij de politie. Bogers heeft inmiddels namens zijn club excuses aangeboden aan PSV voor het „onacceptab­ele gedrag van de betreffend­e mensen”. (ANP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands