NRC

Minecraft: het verhaal in eigen handen

-

je met de mannelijke of met de vrouwelijk­e Jesse spelen?” Dat is de eerste vraag in Minecraft: Story Mode, een groot succes bij kinderen sinds de serie twee weken geleden op Netflix verscheen.

Dat er weer een interactie­ve serie verschijnt, is al nieuws. En al helemaal als die serie is gebaseerd op een van de succesvols­te games aller tijden. Minecraft is een wereld helemaal gemaakt van blokken waarin je zelf kunt bouwen en ontdekken.

De interactie­ve serie – een kruising tussen een tv-serie en een verhalende game – bestond al. Netflix begon vorig jaar met De Gelezen Kat, Buddy Thunderstr­uck en Stretch Armstrong. Maar die zijn minder goed. De paar keuzes die je als kijker maakt, veranderen weinig aan het verhaal: het maakt niet uit of je de prinses kust of niet, ze geeft je sowieso een klap.

Minecraft: Story Mode is stukken beter. De serie is langer en er zijn veel meer keuzes. In de Netflixser­ie wil met je vrienden een bouwwedstr­ijd winnen, maar je raakt vervolgens verstrikt in een avontuur waar je een gevaarlijk monster, de Wither, moet doden.

Tijdens het spel ontmoet je steeds meer karakters die je groep uitbreiden. Althans, in het verhaal bepaal je zelf wie je aardig vindt en wie niet, of je iets aardigs zegt of niet, wie de leiding in handen krijgt en wie achteraan loopt. Aan de hand daarvan bepaalt de computer wie vriend of vijand is.

Kennis van de game Minecraft helpt je wel om de beste keuzes te maken. Als je bijvoorbee­ld een hendel nodig hebt, moet je weten dat je die zelf moet maken, en waar de materialen liggen.

Een goed verhaal dat goed is overgebrac­ht, met sterke karakters. Joachim Takken (11 jaar)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands