NRC

Elke avond buffet op de riviercrui­se

- Tekst en foto Noor de Kort

Fabian Helmer (32) en Sarah Helmer (33) duwen een buggy met hun slapende zoon Henry (1) over de Nijmeegse Waalkade. Ze hebben net een rondje door het stadscentr­um gemaakt, en zijn nu op weg terug naar hun riviercrui­seschip. Tweeënhalf uur zijn ze inmiddels in Nijmegen. En over anderhalf uur vertrekken ze alweer. Dan vaart het schip terug naar beginhaven Keulen. Vanaf daar gaan Sarah en Fabian naar huis: Essen.

Vier dagen geleden begon hun riviercrui­se. Onderweg maakten ze al een stop van twaalf uur in Amsterdam, en een van zes uur in Rotterdam. Fabian en Sarah zitten dus vooral veel op de boot, maar dat vinden ze geen probleem. „We relaxen de hele dag”, zegt Fabian.

Aan boord is een kleine spa met massagerui­mte en sauna. En verder eten en drinken ze vooral veel. „Cappuccino’s en cocktails!”, zegt Sarah lachend. Ook Henry vermaakt zich volgens zijn ouders prima. „Hij kijkt naar buiten, naar andere schepen.”

In 2013 maakten ze hun eerste cruise met een groot schip op de Rode Zee. Sindsdien maakten ze zo’n 35 cruises. Na hun eerste reis begon Fabian een blog over cruisen. Een vriend met een reisbureau vroeg of hij voor hem wilde komen werken. Zo begon Fabians carrière als verkoper van cruisereiz­en.

Of hij deze riviercrui­se aan zijn klanten zou aanraden? „Het is oké”, zegt Fabian. Sarah en hij missen entertainm­ent aan boord. „Er is alleen een dj ’s avonds”, zegt Sarah. „En soms een tombola.”

Een ander minpuntje is volgens hen het eten. Iedere avond is er een themabuffe­t. Bij „The German classics” kregen Fabian en Sarah gerechten uit hun thuisland, en bij „Sea” was er veel vis. Een dag eerder aten ze frikandell­en en kibbeling; het thema was „The Netherland­s”. Maar eigenlijk eet het stel liever à la carte: „Dan zit je gewoon, krijgt je je drankjes en kan je goed met elkaar praten”, zegt Fabian. „Hier moeten we steeds opstaan en naar het buffet lopen, dat is niet fijn.”

 ??  ?? Nederland, topbestemm­ing volgens Lonely Planet, wordt drukbezoch­t door toeristen. Wie zijn zij?
Fabian en Sarah Helmer uit Duitsland
Nederland, topbestemm­ing volgens Lonely Planet, wordt drukbezoch­t door toeristen. Wie zijn zij? Fabian en Sarah Helmer uit Duitsland

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands