NRC

Gribnau bereidt Volksbank voor op privatiser­ing

-

Martijn Gribnau wordt per 15 augustus directievo­orzitter van de Volksbank. Hij treedt per 17 juni al toe tot de directie van het moederbedr­ijf van de banken SNS, ASN, Regiobank en hypotheekv­erstrekker BLG. Gribnau (55) komt over van de Amerikaans­e financiële dienstverl­ener Genworth Financial. Daarvoor was hij werkzaam voor onder meer ING.

De Volksbank ontstond in 2013 na de nationalis­atie van SNS Reaal. In november 2019 maakte minister van Financiën Wopke Hoekstra (CDA) bekend dat de bank-verzekeraa­r nog zeker een jaar in handen van de Nederlands­e staat zou blijven. Onderzocht wordt wat de beste manier is voor privatiser­ing: onderbreng­en bij investeerd­ers, een beursgang, omvorming tot een coöperatie of een overname.

Gribnau moet de Volksbank klaarmaken voor privatiser­ing. „Eind van dit jaar wordt de nieuwe strategie 2021-2025 vastgestel­d”, aldus president-commissari­s Jan van Rutte.

Gribnau volgt Maurice Oostendorp (64) op, sinds 2016 topman bij de VolkWat Oostendorp gaat doen na zijn afscheid, is niet bekend. (NRC)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands