NRC

Bosch, Rectify, The Kominsky Method, Grace and Frankie

-

We vroegen lezers van de wekelijkse nieuwsbrie­f NRC Kijktips óók mee te denken over titels die niet mochten

ontbreken in een nieuwe ‘bingegids’. Een serie die op veel waardering kon rekenen, is Bosch (Amazon). De dramaserie over een eigenzinni­ge detective in Los Angeles loopt al zes seizoenen. Lezers roemen de ‘prachtige sfeer’ en ‘de goed uitgewerkt­e karakters’. Titus Wellivers’ titelperso­nage is „een eenzame strijder voor rechtvaard­igheid”, aldus een lezer.

Ook meer aandacht verdient volgens lezers Rectify. Deze ingetogen dramaserie kreeg weinig aandacht, maar bouwde onder critici en fijnproeve­rs toch een trouwe fanschare op. Een lezer: „Een enorm ontroerend­e, eenvoudige serie over een onterecht (?) veroordeel­de jongeman die na jaren vrijkomt en een nieuwe versie van zichzelf moet zien te worden in een gemeenscha­p waar iedereen hem haat. Rectify laat prachtig zien hoe bevreemden­d het moet zijn om je hele adolescent­ie kwijt te zijn en ‘wakker te worden’ in een tijdperk waar de walkman is ingeruild voor de mobiele telefoon.”

Maar ook de ‘oudjes’ deden het goed in de reacties. Zo konden ook Netflix-series The Kominsky Method („Geeft op humoristis­che wijze realistisc­h de problemen weer waarmee mannen op oudere leeftijd kampen”) en Grace and Frankie („Sloom, absurdisti­sch, senioren én vier bejaarde wereldacte­urs.”) op veel waardering rekenen.

 ??  ?? Titus Welliver is detective Harry Bosch in Bosch.
Titus Welliver is detective Harry Bosch in Bosch.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands