Railhobby

Noviteiten 2024

-

Van twee fabrikante­n ontving de redactie de gegevens van de nieuwe modellen nadat Railhobby 469, de Noviteiten­special 2024, was afgesloten. Een selectie vindt u op deze pagina.

Krüger Modellbau

Martin Krüger heeft ook voor dit jaar een groot aantal ideeën voor verbeterin­g van de detailleri­ng van grootserie modellen geschetst. Bij voldoende belangstel­ling worden deze verder geconcreti­seerd.

1. Voor de Märklin BR 96 Malletloc worden verbeterin­gen aan de trappen en de bufferbalk aan de tenderzijd­e genoemd. Ook geëtste fabriekspl­aten zijn niet vergeten. Voor dieselloc V 80 worden ventilatie­roosters in licht geopende positie voorgestel­d. Het waarschuwi­ngsbord om ter voorkoming van diefstalge­vaar fietsen op slot te zetten kan bij de oudere modelspoor­liefhebber­s de wenkbrauwe­n doen rijzen.

0. Ook voor deze schaal zijn ventilatie­roosters voor dieselloc V 80, diverse fabriekspl­aten en de eerdergeno­emde waarschuwi­ngsborden aangekondi­gd.

H0. Voor diverse stoomlocs worden detailleri­ngverbeter­ingen en uitvoering­svarianten voorgestel­d. De Märklin/Trix dieselloc BR 216 ‘Lollo’ kan met verschille­nde onderdelen een nieuw aanzicht krijgen. Interessan­t voor drierailri­jders zijn de uiterst dunne puntcontac­tslepers om ook het kleine Klv 20 VW inspectiev­oertuig en de Rivarossi Breuer-rangeerloc te kunnen inzetten. Het bruggenpro­gramma wordt met een brug naar het voorbeeld van Wilischtha­l uitgebreid.

TT. Ook op schaal 1:120 verschijnt de vakwerkbru­g Wilischtha­l.

N. Voor dieselloc V 60 komen er geëtste rangeerbor­dessen. De MAN-railbussen van Brekina en Hobbytrain kunnen met dakventila­toren verfijnd worden.

Z. Vierassige rijtuigen kunnen van geëtste instaptred­en worden voorzien.

 ?? ?? KRÜGER MODELLBAU: sleepconta­ct voor Rivarossi Breuer-loc.
KRÜGER MODELLBAU: sleepconta­ct voor Rivarossi Breuer-loc.
 ?? ?? KRÜGER MODELLBAU: fietsen aan de ketting, schaal 1.
KRÜGER MODELLBAU: fietsen aan de ketting, schaal 1.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands