Test your knowl­edge of the week in pol­i­tics

Weekend Herald - - Review -

1.

Which Ma¯ori leader sat in Win­ston Pe­ters’ place at the Cabi­net table on Mon­day at an event hosted by Prime Min­is­ter Jacinda Ardern? a. Sir Tipene O’Re­gan b. Tite­whai Harawira c. Hone Harawira

2.

Which min­is­ter launched the Elec­tric­ity Price Re­view this week with En­ergy Min­is­ter Me­gan Woods? a. New Zealand First deputy Fletcher Tabuteau b. Greens co-leader James Shaw c. Con­sumer Af­fairs Min­is­ter Kris Faafoi

3.

Where did Hous­ing Min­is­ter Phil Twyford un­veil plans on Sun­day for 10,000 new homes? a. One­hunga b. Mt Al­bert c. Mt Roskill

4.

How did Win­ston Pe­ters de­scribe the op­tion of go­ing with Na­tional af­ter the last elec­tion, in a new book Star­dust and Sub­stance (Vic­to­ria Univer­sity)? a. The ti­di­est op­tion b. The worst of two evils c. Very last cen­tury

5.

Who is New Zealand’s next am­bas­sador to the US? a. Dame An­nette King b. Rose­mary Banks c. Clare Fearn­ley

6.

How many of New Zealand First’s nine MPs have signed a bond un­der the party con­sti­tu­tion re­quir­ing them to pay $300,000 if they re­sign from the party? a. All nine b. None c. Three

7.

The costs so far for An­drew Lit­tle’s two-day jus­tice sum­mit for 700 peo­ple has come in at what? a. $150,000 b. $500,000 c. $1.5 mil­lion

8.

Speaker Trevor Mal­lard has com­plained to the po­lice af­ter what was left on the steps of Par­lia­ment at a 1080 protest? a. 1080 pel­lets b. Pig blood c. Dead na­tive birds

9.

Which MP ap­peared with PPTA and NZEI at a press con­fer­ence on Tues­day to pro­mote Ma¯ori be­com­ing part of the core cur­ricu­lum? a. Ma¯ori Development Min­is­ter Nanaia Mahuta b. Greens co-leader Marama David­son c. As­so­ciate Ed­u­ca­tion Min­is­ter Tracey Martin

10.

Who is Na­tional’s work­place re­la­tions spokesper­son? a. Scott Simp­son b. Sarah Dowie c. Jami-Lee Ross

An­swers: 1. b, 2. a, 3. c, 4. a, 5. b, 6. b, 7. c, 8. c, 9. b, 10. a

Newspapers in English

Newspapers from New Zealand

© PressReader. All rights reserved.