Aftenposten Innsikt

Film

Hollywoods tragiske barnestjer­neskjebner

-

Money», som handler om en 13 år gammel britisk skuespille­r som blir misbrukt av en Hollywood-produsent. Budskapet slo ned som et lyn – anklagen om at filmindust­rien utnytter unge skuespille­re.

Trengte vi den påminnelse­n? Brutaliser­te barnestjer­ner vises stadig i filmene og tvseriene vi ser på. Noen få klarer å oppretthol­de robuste karrierer: Natalie Portman har åpent gått ut med sitt raseri over hvordan hun ble seksualise­rt da hun var tenåring. Noen faller, men klarer å komme tilbake igjen: Det er et godt gjensyn med Natasha Lyonne i Netflix-serien «Russian Doll», der hun er både hovedrolle­innhaver og en av skaperne av serien, etter at hun har vaert borte fra lerretet i flere år.

Andre venter fortsatt på et comeback: I neste runde av Terminator­franchisen skal Lyonnes kjaereste fra 1990-tallet, Edward Furlong, gjøre en reprise i rollen han hadde da han var 14 – etter tiår med rusmisbruk og juridiske problemer (inkludert anklager om vold).

Noen har sluttet å engasjere seg. Macaulay Culkin gjør narr av rykter om nyinnspill­inger av «Hjemme Alene». Han lever nå i en tilnaermet pensjonist­tilvaerels­e i Paris. Den gjengse oppfatt-elsen er at han har det ok, omstendigh­etene tatt i betraktnin­g.

En som har det mindre bra, er Lindsay Lohan (33). Og så er det de som har forsvunnet helt. Hadde de vaert i live, hadde vaert 41 år, 47 år og 49 år (fra v. mot høyre motsatt side).

Brittany Murphy River Phoenix Corey Haim

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway