Aftenposten Junior

Kan Mbappé bli verdens beste fotballspi­ller?

En 19-åring fra Frankrike ble kåret til fotball-VMs beste unge spiller. Nå er Kylian Mbappé den «alle» snakker om. Kan han ta over for Messi og Ronaldo som verdens beste spiller?

- Tekst: Lars Tjaernås, som er Aftenposte­n Juniors fotballeks­pert

Kylian Mbappé vokste opp i bondy, som er en bydel utenfor Paris. far Wilfried trente sønnen de første årene i den lille klubben aS bondy.

Spilte med eldre gutter

Presidente­n i aS bondy forteller at Mbappé aldri spilte med jevngamle, han var rett og slett for god. Mbappé sier selv at det å spille med eldre gutter, har vaert den aller beste måten å bli god på.

Prøvespilt­e i Chelsea

Mbappé ble tidlig tatt ut til det franske fotballfor­bundets talentskol­e. Da han var elleve år, prøvespilt­e han for den engelske klubben Chelsea. både Chelsea, real Madrid, Liverpool og bayern München var blant klubbene som ville kjøpe ham.

Dro til Monaco

han valgte til slutt Monaco da han var 15 år. I løpet av tiden der ble han ganske snart en sensasjon. Da han var 16 år, så davaerende trener i real Madrid, Zinedine Zidane, ham spille en kamp. etterpå sa Zidane: «han kommer til å bli en av verdens beste spillere. Jeg er sjelden sikker på noe i fotball, men akkurat her er jeg sikker.» han fikk helt rett!

Valgte fransk klubb

Mbappé ble så god i løpet av tiden i Monaco at alle de største klubbene igjen ville kjøpe ham. han valgte Paris Saint-Germain (PSG) i hjembyen i fjor. han sa selv at det ikke handlet om penger, men om å få spille sammen med noen av verdens beste spillere, og å få spille naer kameratene der han vokste opp. De fleste glemmer at han fortsatt bare er en ung gutt, og det å få vaere naer familie og venner betyr mye.

PSG er også så gode at de kan vinne Champions League allerede denne sesongen, så hvorfor skulle han gå til en annen klubb langt vekk fra der han trives?

En av de raskeste

hva er det som gjør Mbappé så spesiell? noen spillere er flinke til å drible. andre er gode til å føre ballen. noen er raske. Mbappé er alt dette på en gang. han er en av verdens aller raskeste spillere. han kan drible på mange ulike måter, og han scorer ofte mange mål.

Ved siden av dette virker det som om han har et klokt hode.

Hvor langt kan han nå?

et spørsmål mange lurer på nå: blir Mbappé «den neste store» fotballspi­lleren etter Messi og ronaldo?

Det er umulig å vite nå. Men det vi vet, er at den siste tenåringen som har dominert så mye i et fotball-VM, heter Pelé. han spilte for brasil i fotball-VM i 1958, da brasil vant. Pelé blir av mange regnet som tidenes beste fotballspi­ller. Derfor kan vi i alle fall si at Mbappé har alle muligheter til å bli den spilleren alle andre måles mot de neste 10 til 15 årene. han må bare huske på at det som har gjort ham så god, er hardt arbeid og tusenvis av timer med trening. Det må han fortsette med – hver eneste dag.

KILDer: SKy SPortS, teLeGraPh oG franSKe fotbaLLfor­bunDetS SIDer

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Kylian Mbappé(19) VM-trofeet – Jeg sulter etter trofeer. Jeg ønsker å vinne år etter år, og jeg vil starte nå, sa Kylian Mbappé da han ble solgt til PSG i fjor.
Kylian Mbappé(19) VM-trofeet – Jeg sulter etter trofeer. Jeg ønsker å vinne år etter år, og jeg vil starte nå, sa Kylian Mbappé da han ble solgt til PSG i fjor.
 ??  ?? Pappa Wilfried Mbappé Lillebror Ethan (12)kylian mbappé er sterkt knyttet til familien sin. Lillebrore­n Ethan mbappé spiller på psGs guttelag.
Pappa Wilfried Mbappé Lillebror Ethan (12)kylian mbappé er sterkt knyttet til familien sin. Lillebrore­n Ethan mbappé spiller på psGs guttelag.
 ??  ?? Gullballen Luca modric fra kroatia ble kåret til fotballVms beste spiller og vant da Gullballen. mbappé ble kåret til Vms beste unge spiller.
Gullballen Luca modric fra kroatia ble kåret til fotballVms beste spiller og vant da Gullballen. mbappé ble kåret til Vms beste unge spiller.
 ??  ?? Jubler sitt for fjerde VM-mål mbappé fikk 4,2 millioner kroner i bonus i fotball-Vm. Han gir bort alle pengene til en organisasj­on som gir funksjonsh­emmede barn mulighet til å drive med idrett.
Jubler sitt for fjerde VM-mål mbappé fikk 4,2 millioner kroner i bonus i fotball-Vm. Han gir bort alle pengene til en organisasj­on som gir funksjonsh­emmede barn mulighet til å drive med idrett.
 ??  ?? Neymar og Mbappé spiller sammen i PSG
Neymar og Mbappé spiller sammen i PSG
 ??  ?? Edinson Cavani spillerogs­å iPSG
Edinson Cavani spillerogs­å iPSG

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway