Aftenposten Junior

Hvordan bør foreldre ikke oppføre seg på fotballkam­p?

Over 30.000 barn deltar på fotballtur­neringen Norway Cup denne uken. Det betyr at mange foreldre også er der. Men hvordan bør voksne oppføre seg på sidelinjen?

- Tekst: Ingrid Emilie Thoresen Bakker Foto: Paal Audestad

Noe av det verste man hører fra sidelinjen, er foreldre som banner mye og kjefter på barna sine for at de ikke gjør det bra nok på banen. Sånn skal det ikke vaere, sier Storm (13).

han spiller på laget nanset G13 fra Larvik, som er med på norway Cup for første gang i år.

Har snakket mye om det

I klubben har både spillere og foreldre snakket mye om hvordan man skal oppføre seg når man er med på kamp eller trening. Guttene er veldig fornøyde med måten foreldrene deres oppfører seg på.

– Vi har tatt opp med foreldrene våre at de ikke skal snakke til dommeren. De burde heller heie på oss. og det er de veldig flinke til, sier theodor (12).

– Tør ikke si imot

Guttene har flere ganger opplevd at andre trenere roper negative ting til sine spillere.

– Det er dårlig oppførsel. Det er nok mange spillere som ikke tør å si imot treneren sin fordi de er redde for at de skal få mindre spilletid. Sånn er det ikke hos oss, sier Sindre (12).

Har laget regler

norges fotballfor­bund jobber for at voksne skal oppføre seg under trening og kamp. De har blant annet laget noen foreldreve­ttregler (se blå boks).

– Vi oppfordrer foreldre til å heie på hele laget. Det er ikke sikkert alle har med seg foreldre på kamp, så da handler det om å rope lagets navn og ikke barnets, sier henrik Lunde i norges fotballfor­bund.

Noen får tilsnakk

foreldreve­ttreglene gjelder også under norway Cup.

– Vi har ikke hatt noen alvorlige episoder med foreldre som oppfører seg dårlig. Men det har hendt at vi har måttet snakke til noen foreldre, sier hilde Østerkløft fra norway Cup.

Jenter og fotballkam­per

nanset-guttene har som mål å komme til a-sluttspill­et i norway Cup. De sier også at de har en liten sjanse til å vinne sin klasse.

Hvordan skal dere klare det?

– Ved å vaere gode lagkamerat­er og å heie på hverandre, sier Markus (12).

Guttene gleder seg til både å spille og se på kamper under norway Cup. Men det er ikke det eneste de gleder seg til.

– Det blir nok litt jenter. Vi har bare én kamp om dagen, så vi har masse tid til det, sier Storm.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Theodor (12) Storm(13) På Norway Cup spilles mange av kampene på gressbaner. Derfor har guttene fra Larvik hatt flere av treningene sine på gressbaner for å bli vant til underlaget. Sindre (12) Markus (12)
Theodor (12) Storm(13) På Norway Cup spilles mange av kampene på gressbaner. Derfor har guttene fra Larvik hatt flere av treningene sine på gressbaner for å bli vant til underlaget. Sindre (12) Markus (12)
 ??  ?? Foreldre skal ikke oppføre seg slik Riktig oppførsel
Foreldre skal ikke oppføre seg slik Riktig oppførsel

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway