Aftenposten Junior

Reddet valpene fra skogbrann

Emelina (10) bor i naerheten av et sted i Sverige der det var skogbranne­r i forrige uke. Hun er bekymret for familiens dyr.

- Tekst: Per Kudo Foto: Tomas Oneborg OVERSATT AV: RANDI ELISE MIDTSKOG

Det har vaert mange skogbranne­r i Sverige de siste ukene. Emelina bor bare noen mil unna brannene. Da avisen Svenska Dagbladet Junior møter henne, er hun i byen Färila. Hun har flyttet til besteforel­drene fordi det var for mye røyk fra brannene hjemme.

– Vi har en kanin, ni valper og to hunder. De er fremdeles hjemme, og jeg er litt urolig for hundepappa­en, som er utendørs, sier Emelina.

Flyttet hesten

Emelina har også en hest. Den heter Annie og er åtte år gammel.

– Vi var nødt til å kjøre henne vekk på grunn av all røyken, sier hun.

Mange av dem som bor naer flammene i Sverige, er bønder med dyr. Røyken kan vaere farlig for dyrene. Derfor er mange av dem flyttet til tryggere steder.

Mange måtte flytte

Emelinas tante har også mange dyr. Naboene hennes har hjulpet til med å redde dem.

– Tanten min har fire hester, tre esler, syv hunder, tre katter, to rotter og flere høner, sier Emelina.

Mange mennesker har måttet flytte fra hjemmene sine på grunn av brannene. De har måttet dra fra klaer, ting og mat. Derfor har andre mennesker gått sammen for å hjelpe dem. De har gitt mat, drikke og klaer til menneskene som har flyttet fra flammene.

Jeg er litt urolig for hundepappa­en, som er utendørs. Emelina (10)

 ??  ?? Emelina(10) Emelina og fetteren William bor hos besteforel­drene på grunn av brannrøyke­n. Hun har tatt med seg familiens valper dit. Fetteren William
Emelina(10) Emelina og fetteren William bor hos besteforel­drene på grunn av brannrøyke­n. Hun har tatt med seg familiens valper dit. Fetteren William
 ??  ?? Emelina og William flytter hundene med hjelp av bur.
Emelina og William flytter hundene med hjelp av bur.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway