Aftenposten Junior

Kompisene kranglet på TV

Da NRK Super skulle lage en ny sesong av TV-serien «Kamp», skjedde det noe uventet.

- Tekst: Ingrid Emilie Thoresen Bakker Foto: Javier Auris

Mohamed og Johannes har vaert venner siden barneskole­n, men én dag endret det seg. I flere måneder snakket kameratene nesten ikke med hverandre.

Sammen med Espen og Feliks er Mohamed og Johannes hovedperso­ner i sesong to av TV-serien «Kamp». De spiller alle på samme fotballag i Tromsø. Nå sitter de i guttegarde­roben og forteller om hvordan det var å bli filmet.

– Angrer ikke på det jeg sa

Mohamed og Johannes ble uvenner etter at Johannes hadde bestemt seg for å ta pause fra fotballen. Han hadde mer lyst til å drive med musikk.

Han hadde også en kjaereste. – Alle guttene på laget syntes han brukte for mye tid med kjaeresten og for lite tid med oss. Vi følte at han sviktet laget, sier Mohamed.

Nå kan hele Norge se Mohamed snakke stygt om Johannes på TV.

– Jeg var sur på Johannes. Jeg skjønner at det ikke er bra å snakke sånn om noen, men jeg angrer heller ikke på det. Det viser mine ekte følelser der og da, sier Mohamed.

Hvordan var det å se Mohamed snakke stygt om deg på TV?

– Han sa det han mente og følte. Jeg forstår ham, sier Johannes.

Ingen sa unnskyld

Ingen av guttene sa unnskyld eller gjorde noe for å prøve å bli venner igjen. Men etter å ha vaert borte fra fotballban­en i nesten fire måneder ville Johannes tilbake til fotball-laget.

– Jeg skjønte etter hvert hvor kjedelig det var ikke å vaere sammen med guttene, sier Johannes.

Kom tilbake

Guttene på laget ble veldig glade da Johannes kom tilbake på banen. Johannes sammenlign­er det med fans som ser Marcus og Martinus for aller første gang. Da ler guttene høyt.

– Lol, det var jo ikke helt sånn det var, da, sier Espen.

– Da Johannes bestemte seg for å komme tilbake, var alt som før. Da var vi venner igjen med en gang, sier Mohamed.

Har dere laert noe om hva som er viktig i et vennskap?

– At man ikke skal svikte hverandre, sier Mohamed.

– Jeg er så enig, sier Johannes og slenger armen spøkefullt rundt kameraten.

Filmet seg selv

Guttene ble filmet flere ganger i uken i et halvt år. De har også filmet seg selv med mobiltelef­onene sine.

– Det var kleint å bli filmet i starten, saerlig når folk jeg kjente, så på, sier Espen.

I serien deler guttene følelser og meninger om ting som skjer både på og utenfor fotballban­en. Dokumentar-serien kan gi svar på noe av det barn kan oppleve som ungdom, mener hovedperso­nene.

– Alle følelser og situasjone­r i denne serien er ekte. Den handler mer om oss som personer enn om fotball, sier Feliks.

Flaut å se seg selv

Nå er guttene på laget vant til å bli filmet. Men det er saerlig én ting som flere av dem ikke er vant til ennå.

– Jeg har ikke sett noen episoder. Det er så kleint å høre og se alle rare ting man gjør, sier Feliks.

Som for eksempel å krangle på TV?

– Det er annerledes å vaere uvenner på TV enn i virkelighe­ten. Nå er det mange som vet om det, og mange som har ulike meninger om det. Krangelen blir mye større når det skjer på TV, sier Mohamed.

 ??  ?? Johannes (14) Mohamed (14) Feliks (15) Espen (14) Johannes, Mohamed, Feliks og Espen er hovedperso­ner i sesong 2 av NRK Supers dokumentar-serie «Kamp». – Vi er ett eksempel på hvordan livet som 14-åring kan vaere, sier Mohamed.
Johannes (14) Mohamed (14) Feliks (15) Espen (14) Johannes, Mohamed, Feliks og Espen er hovedperso­ner i sesong 2 av NRK Supers dokumentar-serie «Kamp». – Vi er ett eksempel på hvordan livet som 14-åring kan vaere, sier Mohamed.
 ??  ?? Espen (14) Mohamed (14) Mohamed (på bildet) og Johannes gikk fra å se hverandre flere ganger i uken til å se hverandre en gang i måneden. De forteller om hvordan det føltes da de mistet kontakten med hverandre.
Espen (14) Mohamed (14) Mohamed (på bildet) og Johannes gikk fra å se hverandre flere ganger i uken til å se hverandre en gang i måneden. De forteller om hvordan det føltes da de mistet kontakten med hverandre.
 ??  ?? De siste episodene av «Kamp» sesong 2 vises på NRK Super 25. august.
De siste episodene av «Kamp» sesong 2 vises på NRK Super 25. august.
 ??  ?? Guttene synes det er morsomt å få vaere med på en dokumentar-serie, fordi de får oppleve noe som ikke mange andre får.
Guttene synes det er morsomt å få vaere med på en dokumentar-serie, fordi de får oppleve noe som ikke mange andre får.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway