Aftenposten Junior

Kan dyr spise for mye?

-

Her kan du sende inn et bilde av deg og et dyr. Det trenger ikke vaere ditt eget dyr. Skriv gjerne et par linjer om dyret (for eksempel navn og alder).

Bildet kan komme på trykk i Aftenposte­n Junior, på Aftenposte­n Juniors Facebook-side og Instagram. Send bildet til:

Aftenposte­n Junior, Boks 1178 Sentrum, 0107 Oslo Eller send på mail: post@aftenposte­njunior.no Hei, Ola.

Kan dyr spise for mye mat, slik at de får vondt i magen?

Hilsen Fabian (8).

Hei, Fabian.

Ja, absolutt! Det er mange dyr som spiser for mye, spesielt dyr som ikke vet når neste måltid kommer.

Løver er for eksempel kjent for å kunne spise en fjerdedel av kroppsvekt­en sin – i ett måltid. Det vil si at en løve på 160 kilo kan spise 40 kilo kjøtt på en gang! Løven har ingen anelse om hvor lenge det er til neste gang den klarer å skaffe seg noe å spise. Det er derfor bedre å spise så mye som mulig og så kjenne seg litt stappmett, enn å la noe mat bare bli liggende igjen.

Dette skjer automatisk hos mange dyr, også hos hunder og katter. Ikke hos alle, selvfølgel­ig, ikke alle dyr er like interesser­t i mat.

Katter er som regel flinke til ikke å overspise, og de klarer seg heller ikke spesielt lenge uten mat selv om de har spist et stort måltid.

Noen hunder er stor-spisere. Selv har jeg en hund av rasen flatcoated retriever. Hvis hun hadde fått lov, ville hun fylt magesekken så full at det hadde vaert skikkelig ubehagelig for henne. Hun hadde kastet opp alt, og deretter spist det på nytt igjen.

Dyrehilsen fra Ola

 ??  ?? King(6 uker)Mara(10)
King(6 uker)Mara(10)
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway