Aftenposten Junior

– Den beste Flåklypafi­lmen jeg har sett

Solan og Ludvig reiser helt til Månen i en ny film. Mina og Viktor synes det er spesielt én ting som gjør denne filmen bra.

- Tekst: Ingrid Åbergsjord

Jeg vet at Solan og Ludvig skal reise til Månen i denne filmen. Det synes jeg gjør Månelyst i

Flåklypa mer interessan­t, sier Viktor før han går inn i kinosalen.

Sammen med Mina skal han se den aller nyeste Flåklypa-filmen før de fleste andre i Norge. De skal nemlig si sin mening om filmen i Aftenposte­n Junior.

– Det er veldig kult at vi er de første anmelderne i Norge som får se denne filmen, sier Mina.

Populaere filmer

Mina og Viktor har sett de tre første filmene om Solan og Ludvig. Alle filmene har vaert kjempesuks­esser på kino i Norge. Jul i Flåklypa var den mest sette filmen på norsk kino for fem år siden.

Bygger rakett

I filmen Månelyst i Flåklypa konkurrere­r flere land om å komme først til Månen. Det landet som setter flagget sitt først på Månen, vil eie Månen og bestemme hva som skal skje med den. En litt sprø ordfører i Flåklypa vil at oppfinnere­n Reodor skal bygge en rakett, slik at Norge kommer dit først. Men alt går ikke helt etter planen.

– Det var veldig spennende at de dro til Månen. Jeg kan ikke komme på noe annet som ville vaert mer spennende, sier Viktor.

Hva likte dere best?

– Jeg var kjempespen­t på hva som kom til å skje. Filmen var både veldig morsom og spennende. Jeg lo veldig mye fordi de tullet mye med ord i filmen. Ordføreren sa hele tiden «l» i stedet for «n». Det var også gøy at de snakket om «fake news», sier Mina.

– Filmen hadde nesten alt som en film bør ha, sier Viktor.

Søppel i verdensrom­met

I filmen ser Solan og Ludvig masse søppel sveve rundt i verdensrom­met. De snakker om at verdensrom­met vil bli fremtidens søppeldyng­e.

– Jeg synes det var interessan­t at filmen handler om miljø. Det likte jeg, sier Mina.

– Men jeg lurte på hvordan søppelet kom opp i verdensrom­met, kommentere­r Viktor.

Hvilket terningkas­t gir dere?

– Terningkas­t 5. Jeg synes dette er den beste Flåklypa-filmen jeg har sett, sier Viktor.

– Terningkas­t 5. Jeg satt og holdt pusten, fordi jeg var så spent på hva som skulle skje. Det er alltid gøy å se en Flåklypa-film. Men denne var mer spennende enn de andre Flåklypa-filmene, sier Mina.

 ??  ?? I filmen reiser Solan, Ludvig og Vigfus fra Flåklypa til Månen. I virkelighe­ten tar det tre dager å reise fra Jorden til Månen. Jorden
I filmen reiser Solan, Ludvig og Vigfus fra Flåklypa til Månen. I virkelighe­ten tar det tre dager å reise fra Jorden til Månen. Jorden
 ??  ?? Visste du at det er 46 år siden sist et ekte menneske var på Månen? Vektløs
Visste du at det er 46 år siden sist et ekte menneske var på Månen? Vektløs
 ??  ??
 ??  ?? Bare 12 mennesker har besøkt Månen. Alle var fra USA.
Bare 12 mennesker har besøkt Månen. Alle var fra USA.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway