Aftenposten Junior

Bruker ting de laerer i FIFA på banen

FIFA er et av verdens mest populaere spill. Frede, Spencer og Jonathan synes de laerer ting av spillet som de kan bruke på fotballban­en.

- Tekst: Ingrid Emilie Thoresen Bakker Foto: Olav Olsen

Skyt, skyt, skyt, roper Spencer ivrig mot tV-skjermen. han har besøk av kompisene frede og Jonathan. De sitter i «spillebula» hans i oslo.

frede skyter, men ballen treffer tverrligge­ren og forsvinner ut av banen.

– Det er vanskelig ikke å bli frustrert når man ligger under eller når man bommer på mål, sier frede.

– Virker bedre

fIfa 19 er den nyeste utgaven i den populaere fotballspi­ll-serien, der man kan vaere manager (sjef) for sine favorittla­g og styre sine favorittsp­illere.

Ifølge en undersøkel­se fra Medietilsy­net er fIfa et av de mest populaere spillene blant barn i norge.

Hva liker dere med FIFA?

– Man kan lage sin egen spiller og få den til å ligne på seg selv. Da kan man forestille seg at det er du selv som spiller kampene og som er så god, sier Spencer.

Kompisene tester ut en gratis prøveversj­on av spillet for første gang. Det betyr at det kun er noen utvalgte deler av spillet de får teste.

– Det virker mye bedre enn fIfa 18. Det er så mye nytt, sier Jonathan.

Champions League

I år kan man konkurrere i flere nye turneringe­r, blant annet Champions League. Det synes guttene er spesielt kult.

– hvis du velger Liverpool som ditt lag, kan du nå spille de samme cupene som laget gjør i virkelighe­ten. Det er sykt kult, sier frede.

Laerer av spillet

Det er ikke bare på skjerm guttene liker å spille fotball. frede og Spencer spiller fotball på Sagene If, mens Jonathan spiller på holmlia SK. De mener de laerer mye av å spille fIfa.

– Jeg har laert nye finter som jeg bruker på fotballban­en, sier frede.

30.000 kroner

I fIfa kan man kjøpe loot-bokser (pakker) som blant annet inneholder spiller-kort. når du får et spillerkor­t, kan du bruke den spilleren på laget ditt.

forsker rune Mentzoni ved Universite­tet i bergen har forsket på loot-bokser i fIfa. tidligere i år hadde han brukt over 30.000 kroner på slike pakker.

Men etter å ha brukt så mange penger, fikk han ikke ett eneste av de mest verdifulle spillerkor­tene, som ronaldo og Messi.

– De som lager spillet, lurer spillerne til å tro at sjansen for å få de beste kortene er større enn den er. Mange blir nok derfor fristet til å bruke mer penger enn de hadde tenkt, i håp om å få ronaldo til slutt, sier han.

– Trenger ikke pakker

hverken frede, Spencer eller Jonathan bruker penger på fIfa. Men Jonathan og Spencer innrømmer at de har kjøpt slike pakker i fortnite.

– Man trenger ikke de pakkene for å bli bedre i fIfa, mener guttene.

Stillingen står 1-1 mellom ham og Spencer. Dommeren blåser i fløyten, og kampen er over.

 ??  ??
 ??  ?? Jonathan(9) Etter å ha testet ut FIFA 19 har alle guttene lyst på det nye spillet. Men de mener at spillet er dyrt. Frede (10)
Jonathan(9) Etter å ha testet ut FIFA 19 har alle guttene lyst på det nye spillet. Men de mener at spillet er dyrt. Frede (10)
 ??  ?? For å bli god tror guttene at det er viktig å spille mot andre som er bedre enn dem selv.
For å bli god tror guttene at det er viktig å spille mot andre som er bedre enn dem selv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway