Aftenposten Junior

Fikk spille med fotballpro­ffene

Da Theo kom til Norge, var hans store drøm å få spille fotball på et ordentlig lag – og å møte en fotballhel­t.

- Tekst: Ingrid Emilie Thoresen Bakker Foto: Siri Øverland Eriksen

Isommer fikk Theo beskjed om at han skulle intervjue to kjente fotballspi­llere. I stedet ble han lurt trill rundt. Han ble overrasket med en gull-konvolutt.

– Jeg sa bare wow, og så ble jeg helt stum da jeg hørte hva som sto der, sier han.

Bodde i Brasil

Theo fra Lillestrøm ble plukket ut til å vaere med på Drømmekamp­en. Hele 600 barn fra hele Norge var nominert, bare 33 fikk vaere med.

Forrige lørdag spilte de mot to eliteserie-proffer: Espen Ruud (Odd) og Arnór Smárason (Lillestrøm). Det skjedde på Marienlyst stadion i Drammen, rett før kampen mellom Strømsgods­et og Vålerenga.

Drømte om Norge

Det var moren til Theo som meldte ham på. For to år siden flyttet nemlig Theo fra Brasil til Norge. De første seks årene av livet sitt bodde han sammen med faren sin i Brasil.

Der er fotball en veldig stor sport. Men selv om Theo ville bli fotballpro­ff, fikk han ikke mulighet til å vaere med på et fotball-lag.

Mens Theo bodde i Brasil, pleide han å snakke med moren på telefonen.

– Jeg hadde lyst til å flytte hit fordi jeg håpet at jeg kunne få spille på et ordentlig lag, sier Theo.

Med på et lag

Da han kom til Norge, kunne ikke Theo snakke norsk. Han måtte også få seg nye venner. Men i fjor fikk han bli medlem av et ordentlig fotballag: Lillestrøm Sportsklub­b.

– Det beste med fotball er at alle har det gøy, og at det er lettere å bli venner med andre, sier Theo.

Fotballpro­ff som trener

Da Theo løp inn på Marienlyst stadion i Drammen, var han derfor spent; han skulle møte Ole Gunnar Solskjaer. Han har tidligere spilt for det engelske fotballage­t Manchester United.

– Han er jo en legende! Jeg gruer meg faktisk litt til å møte ham. Tenk om jeg ikke klarer å si noenting, sa Theo. Så løp han rett bort til Solskjaer og ga ham en high five.

33 mot to

Solskjaer hadde taktikken klar for de 33 barna:

– Vi kjører alle mann opp i angrep. Vi er 33 mot to. Det er ingen tvil om at vi vinner!

Og Solskjaer hadde rett. Etter syv minutter blåste dommeren i fløyten. Eliteserie­spillerne tapte 2–0.

– Vi hadde ikke sjans, men det føles faktisk bra å tape mot dem. Det er så gøy å se hvor mye dette betydde for dem, sa Ruud etter kampen.

Og Theo? Han var veldig fornøyd.

– Nå har jeg enda mer lyst til å bli fotballpro­ff.

 ??  ?? Theo(8)
Theo(8)
 ??  ?? OleGunnar Solskjaer(45) Theo(8) Da Theo fikk vite at Ole Gunnar Solskjaer skulle vaere treneren hans, ble han så glad at han løp frem og tilbake hjemme i huset i Lillestrøm og hylte av glede. Har spilt Manchester for United
OleGunnar Solskjaer(45) Theo(8) Da Theo fikk vite at Ole Gunnar Solskjaer skulle vaere treneren hans, ble han så glad at han løp frem og tilbake hjemme i huset i Lillestrøm og hylte av glede. Har spilt Manchester for United
 ??  ?? Marienlyst stadion Arnór Smárason Espen RuudKampen er i gang. 33 barn spiller mot to eliteserie-proffer.
Marienlyst stadion Arnór Smárason Espen RuudKampen er i gang. 33 barn spiller mot to eliteserie-proffer.
 ??  ?? Etter syv minutter blåste dommeren i fløyten.
Etter syv minutter blåste dommeren i fløyten.
 ??  ?? Laget, med Theo i spissen, løper ut på Marienlyst stadion. – Dette er noe av det som gir meg mest glede med fotballen, kommentert­e Ole Gunnar Solskjaer.
Laget, med Theo i spissen, løper ut på Marienlyst stadion. – Dette er noe av det som gir meg mest glede med fotballen, kommentert­e Ole Gunnar Solskjaer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway