Aftenposten Junior

Hvorfor er noen slemme?

- Hilsen Helsebrore­n

Hvorfor er noen slemme mot hverandre?

Hilsen Mikkel (7)

Hei, Mikkel!

Det er mange grunner til at noen er slemme mot hverandre. Noen er slemme fordi de er misunnelig­e, andre er slemme fordi de har det vondt selv. Noen er slemme uten at de vet det.

Var egentlig snill

Å gå inn for å vaere slem med vilje og å bli oppfattet som slem er to forskjelli­ge ting. En person kan se slem ut, eller noe han gjør, kan virke slemt, men det kan tenkes at personen gjorde det bare for å vaere snill.

Latet som

Hvis du har bursdag og ingen sier gratulerer med dagen til deg, kan det for eksempel virke som om ingen bryr seg. Det kan føles ganske slemt, men så oppdager du etter hvert at alle bare lot som. For på slutten av dagen overrasker de deg med en stor bursdagsfe­st. Da blir det plutselig noe helt annet.

Egne meninger

Noen er slemme mot andre fordi de har en annen hudfarge eller fordi de er kjaereste med en av samme kjønn. Da går de inn for å vaere slemme, det er noe de har laert seg. Man må tørre å lage seg en egen mening om andre personer, og å huske at én person ikke ligner på mange andre.

Be om unnskyldni­ng

Det er dessverre noen som liker å vaere slemme mot andre fordi de selv tror de får det bedre. Da bør man spørre seg selv: Hvordan ville jeg følt det hvis noen gjorde eller sa det samme til meg?

Vi gjør alle noe slemt av og til, kanskje vi gjør det med vilje, eller kanskje vi gjør det uten å tenke over det. Gjør man noe som er slemt, er det viktig å si unnskyld.

Gjør man noe som er slemt, er det viktig å si unnskyld.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway