Aftenposten Junior

Fiender på TV, venner i virkelighe­ten

Jenny og Andrea spiller to jenter som slåss og baksnakker hverandre i TV-serien Lik meg. I virkelighe­ten er de gode venner – og de tror de vet hvorfor serien engasjerer så mange.

- Tekst: Ingrid Åbergsjord Foto: Dan Petter Neegaard

Siste episode av Lik meg ble sendt i forrige uke. Serien er blitt kommentert og diskutert mye i sosiale medier og på skoler. Mange kjenner seg igjen i det som skjer.

– Noen skriver til meg at de har det vanskelig og kjenner seg igjen i å bli utestengt. De spør meg om råd om hva de skal gjøre, sier Jenny. Hun spiller Oda, som blir mobbet i serien.

Hva svarer du da?

– Det samme som moren til Oda sier i serien: «Hold deg unna folk som ikke er bra for deg.»

Hvorfor tror dere serien engasjerer så mye?

– Den viser på en realistisk måte hva mobbing kan vaere. Det som skjer i serien, kunne skjedd i en helt vanlig 7.-klasse.

Handler om utestengin­g

Lik meg handler om Oda, som sakte, men sikkert blir holdt utenfor av de andre i klassen. Det er klassens mest populaere jente (Luna) som får de andre med på å stenge henne ute.

Mange følgere

Andrea og Jenny spiller uvenner i serien Lik meg. I virkelighe­ten henger de sammen så ofte de kan – og synes det er vanskelig å spille kjipe mot hverandre. Begge har fått tusenvis av nye følgere i sosiale medier etter at Lik meg ble sendt. Her har de lagt ut stories og videoer der de er sammen.

– Mange spør hvorfor jeg er så slem mot Oda, men det er jo bare skuespill, sier Andrea.

Skjønner de at det bare er skuespill?

– Noen av de yngste seerne blander nok litt. Men det er stor forskjell på hvordan vi er i virkelighe­ten og sånn vi spiller i serien. Jenny er for eksempel veldig rolig i virkelighe­ten. Hun er absolutt ikke en sint person, sier Andrea.

Hvordan er det å spille mobber?

– Jeg synes det har vaert vanskelig å spille slem mot Jenny, for i virkelighe­ten er vi blitt veldig gode venner. Ofte begynte vi bare å le før vi skulle spille slemme mot hverandre, sier Andrea.

Går på ulike skoler

Andrea og Jenny går på hver sin skole i Oslo. De kjente ikke hverandre fra før.

– Jeg tror vi ble ekstra gode venner fordi vi spiller slemme mot hverandre. For vi tenkte kanskje litt ekstra på at vi måtte vaere greie mot hverandre i virkelighe­ten, sier Andrea.

Hvilken scene var vanskeligs­t å spille inn?

– Da jeg skulle dytte Luna i sakkosekke­n. Jeg klarte ikke å dytte fordi jeg greier bare ikke å vaere slem mot andre, sier Jenny.

Ny sesong til våren

Nå gleder begge jentene seg til å spille inn neste sesong av Lik meg, som skal vises til våren. De har ennå ikke fått vite hva som skal skje i neste sesong.

Hva håper dere skal skje?

– Jeg håper Oda og Luna blir kjempegode venner. Så håper jeg at Oda får flere venner enn hun har nå, og klarer å beherske sinneprobl­emet sitt, sier Jenny.

Hva skal til for at Oda og Luna blir venner?

– Kanskje Oda kan vaere der for Luna og støtte henne?

Mange spør hvorfor jeg er så slem

Andrea

 ??  ??
 ??  ?? Andrea og Jenny spiller fiender på TV – i virkelighe­ten er de venner.
Andrea og Jenny spiller fiender på TV – i virkelighe­ten er de venner.
 ??  ?? Andrea og Jenny ble godt kjent da de spilte inn serien. Nå henger de sammen så ofte de kan.
Andrea og Jenny ble godt kjent da de spilte inn serien. Nå henger de sammen så ofte de kan.
 ??  ?? Bildet er fra innspillin­gen av en reklame for sesong i av Lik meg.
Bildet er fra innspillin­gen av en reklame for sesong i av Lik meg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway